Udruge

Društvo Naša djeca Ivanec dio akcije „Pun kofer prijateljstva“

 

Ivanec – Na inicijativu Saveza društava Naša djeca Hrvatske, u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuta je zajedničku humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Cilj akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku.

 

S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želja je da im se olakša život “ptica selica” do povratka njihovim domovima. Akcija je službeno započela 15. rujna, te će trajati do 15. listopada 2014. godine, a po potrebi se i nastaviti.

 

Kako se pune koferi prijateljstva ? Svako Društvo Naša djeca će osigurati kofer (na kotačiće) i odabrati svoj način na koji će ga napuniti po specifikaciji za točno određeno dijete. Prikupljene osobne stvari će biti nove i prema točnim potrebama djeteta (dob, spol, veličina).

 

Svako Društvo Naša djeca je odgovorno da na kraju akcije kofer bude pun i dostavljen organizatoru akcije do 15. listopada 2014. Svečano uručivanje kofera djeci održat će se tijekom 19. smotri dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima (17.-19.10.2014.) u nedjelju, 19. listopada 2014. iza revijalnog dijela Smotre.

 

Društvo Naša djeca Grada Ivanca zajedno sa OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i njenim područnim školama opremilo je dva kofera i to za djevojčice Lejlu i Lidiju.

Povezani Članci

Close