InfoIzdvojenoKultura

Druženje ivanečkih pjesnika i nadarenih školaraca, mladih pjesnika u ivanečkoj Gradskoj knjižnici

Ivanec – Stoljećima su se pjesmama izražavali najdublji osjećaji, misli, razmišljanja i ljubavi.

No danas, razvojem moderne tehnologije,  pisana riječ polako pada u zaborav, postaje samo uspomena na neka prošla vremena.

U nadi da će se to ipak promijeniti, svake se godine 21. ožujka, s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije diljem svijeta, obilježava se Svjetski dan poezije .

Svi smo mi na neki način pjesnici i pisana riječ može biti čarobna te je izuzetno važno da ljubav prema poeziji prenosimo na mlađe generacije.

Vođeni takvim ciljevima, Ivanečki krug pjesnika u suradnji s Gradskom knjižnicom Gustava Krkleca u Ivancu  obilježili su  Svjetski dan poezije.  Svoje osjećaje izražene prekrasnim stihovima iznijeli su poznati ivanečki pjesnici i učenici okolnih škola.

Ovakvo druženje uz stihove potaknulo je mnoštvo ideja za daljnje susrete te je bilo i motivacija mladim pjesnicima za njihovo daljnje stvaralaštvo.

Na druženju su sudjelovali članovi Ivanečkog kruga pjesnika Darko Foder, Josip Kraš, Anica Bukovec, njihovi gosti te učenici osnovne škole Ivanec, te područnih škola Salinovec, Margečan i Kuljevčica.

Povezani Članci

Close