Gradovi i OpćineInfoIzdvojenoUdruge

DVD Ivanec apelira na građane: Odgodite spaljivanje poljoprivrednih površina do prvih kiša

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec poziva sve građane, koji su vlasnici i korisnici poljoprivrednog zemljišta da uobičajeno proljetno spaljivanje površina odgode do prvih kiša, koje će natopiti tlo, pa će se nakon toga površine moći sigurnije spaliti.

Naime, tlo je izrazito suho, a nekontroliranom širenju vatre pogoduje i najmanji vjetrić, pa su stoga ivanečki vatrogasci proteklih dana morali često intervenirati upravo u takvim slučajevima, kad vatra građanima izmakne kontroli, a ima i nekih koji zapale vatru i ostave je bez nadzora.

“Od početka ove godine na terenu smo intervenirali čak 21 put, s time da proteklih dana na terenu upravo ovakve požare gasimo svakodnevno. Gasili smo vatru koja je vlasniku zemljišta ‘pobjegla’ na području Gmajne, iznad benzinske crpke, a prije toga smo gasili u Bedencu, Kaniži, Cerju i drugdje. Građani koji pale površine u pravilu poduzmu sve mjere predostrožnosti, međutim, raslinje i trava su tako  suhi da se vatra nekontrolirano širi i kod najlaganijeg vjetra. Stoga molimo građane da spaljivanje površina odgode do povoljnijih vremenskih prilika”, poručio je zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina. (ivanec.hr)

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close