DVD LEPOGLAVA 126 intervencija u 2017. godini – ukupno 210 dana

Lepoglava U prostorijama Vatrogasnog doma u Lepoglavi održana je 120. redovna izvještajna sjednica Skupštine DVD Lepoglava.

Sjednicu je otvorio predsjednik društva Damir Funda, koji se nakon prijedloga dnevnog reda, te njegova prihvaćanja, osvrnuo na aktivnosti u protekloj godini.

Funda je tako naveo veliko ulaganje u objekt Vatrogasnog doma, gdje je zbog dotrajalosti i starosti stari bojler zamijenjen novim, s ukupnom vrijednošću radova od oko 14 tisuća kuna, dok je u obnavljanje vatrogasne opreme utrošeno je 54 tisuće kuna.

Izdvojeno je također da su lepoglavski vatrogasci protekle godine pod dojavom sirenom i sms porukama odradili ukupno 52 intervencije, ostalih  je bilo ukupno 74, tako da se ukupno u protekloj godini odradilo 126 intervencija.

Na svim intervencijama i ostalim aktivnostima ukupno je provedeno 5058 sati i 36 minuta, što čini ukupno 210 dana.

Upravo činjenica kako je navalno vozilo iz 1985. godine najangažiranije na području grada, barem što se tiče vatrogasnih intervencija, intencija je da se u 2018. godini nabavi ili novo ili rabljeno, ali novijeg datuma prozvodnje.

Izvješća Nadzornog odbora, kao i Plan rada i financijski plan za 2018. godinu jednoglasno su prihvaćeni od strane članova Skupštine.

A kako ove godine društvo obilježava 120. godina djelovanja, 25. kolovoza je u planu službeno obilježavanje tog jubileja.

Pred završetak sjednice Skupštine, zapovjedniku društva Zoran Horvat uručio je priznanje vatrogascu godine, odnosno vatrogascu koji je protekle godine bio najaktivniji na vatrogasnim intervencijama.

Ta je titula pripala 23-godišnjem Martinu Špremu, koji je od 52 intervencije društva, sudjelovao na čak njih 40.

Od gostiju i uzvanika sjednici su nazočili Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave, Ivan Putarek, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Mario Canjuga, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, te članovi PGD-a Tržec, bratskog društva iz Slovenije.

Svi su oni u svojim obraćanjima pohvalili angažman DVD Lepoglava.

Po završetku službenog dijela, uslijedilo je tradicionalno druženje uz domjenak.

 

Podijeli preko

Autor

e-Ivanec - Bitno na jednom mjestu!