InfoNašim krajemUdruge

DVD MARGEČAN Puno pozornosti tijekom 2017. godine posvećeno je radu s djecom i mladima

Margečan – Održana je sjednica Skupštine DVD-a Margečan kojoj je nazočilo 40-tak članova društva, te isto toliko gostiju.

Predsjednik Društva u uvodnom govoru je pozdravio gradonačelnika grada Ivanca Milorada Batinića, pročelnicu ureda gradonačelnika Ljiljanu Risek, tajnika VZŽ Varaždinske i predsjednika VZG Ivanec Zvonka Videc, predstavnike svih vatrogasnih društava iz VZG Ivanec (Radovan, Gačice, Salinovec, Ivanec i Bedenec), te predstavnike prijateljskih vatrogasnih društava (Završje, Tužno, Vrbno i Maruševec).

Pozdravi su također upućeni i predstavnicima mjesnih odbora Margečan i Seljanec, kao i predstavnicima lokalnih udruga, Udruga građana Margareta, Nogometni klub Mladost, Lovačko društvo Šumski zec i Udruga umirovljenika.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda i formiranja radnog voditeljstva, sjednica je nastavljena podnošenjem izvješća za 2017., te prezentacijom plana za 2018.godinu.

Izvještaj o radu i plan rada je podnio zapovjednik Društva Mario Lacković, a financijsko izvješće i financijski plan predsjednik Davor Đuras.

DVD Margečan je u prošloj godini bio vrlo aktivan, te je tako sudjelovao na sjednicama i proslavama prijateljskih DVD-ova, uključivao se u akcije sa lokalnim udrugama, organizirao proslavu sv.Florijana na nivou zajednice, kao i gradsko vatrogasno natjecanje.

Puno pozornosti je posvećeno radu s djecom i mladima, pa su se tako ekipe svih uzrasta uvježbavale i sudjelovale na nekoliko kup natjecanja, gradskom natjecanju i županijskom natjecanju, gdje su ostvareni zapaženi rezultati.

Kroz godinu se radilo na održavanju i provjeri opreme, uvježbavanju operativne ekipe kroz razne pokazne vježbe samostalno i u suradnji sa školom.

Odrađivale su se i preventivne aktivnosti pregledom hidranata, obilaskom kućanstava, te podjelom promidžbenih materijala.

U prošloj godini odrađeno je 10 intervencija po pozivu (2 požara i 8 tehničkih intervencija) te 4 uslužnog karaktera.

Na kraju sjednice gosti su se obratili domaćinima riječima podrške i čestitkama na uspješnom radu u protekloj godini, pa je tako i gradonačelnik u svom govoru čestitao i zahvalio DVD-u Margečana radu koje članovi društva obavljaju na dobrobit sugrađana.

Napomenuo je da grad podržava i da će još više podržavati rad vatrogasaca, te su tako izdvojena dodatna sredstva za nabavu potrebne opreme za društva u vatrogasnoj zajednici.

Što se tiče DVD-a Margečan, najavljena je pomoć kod uređenja dvorišta, kao i pokretanje projekta nabave vatrogasnog vozila slijedeće godine, budući da je to jedini DVD u zajednici bez vode na kotačima.

Uslijedilo je malo iznenađenje, pa je tako predsjednik DVD-a Margečan gošćama i članicama podijelio cvijeće povodom Dana žena.

Nakon službenog dijela, gosti i članovi su nastavili druženje uz zakusku, pjesmu i ples dugo u noć.

Povezani Članci

Close