Našim krajemUdrugeVijesti

DVD MARUŠEVEC Na sjednici skupštine uručene plakete zaslužnim članovima društva i novoosposobljenim vatrogascima, a potom službeno preuzeto, te blagoslovljeno vozilo Iveco Magirus 120

U nazočnosti visokih uzvanika, gostiju i članova Društva

Maruševec – U nazočnosti visokih uzvanika, gostiju, predstavnika prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava i udruga općine Maruševec, članova društva, pripadnika djece, podmlatka i mladeži sa roditeljima, u subotu je održana svečana sjednica Skupštine, s primopredajom vatrogasnog vozila nabavljenog iz donacije.

Uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića, svečanosti su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća i načelnik Općine Maruševec Josip Špoljar i Damir Šprem, načelnik Općine Klenovnik Blaško Mladen, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavko Tucaković – županijski vatrogasni zapovjednik i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš, župnik RKT župe sv. Jurja mč. Maruševec, velečasni Krunoslav Milovec, ravnatelj Osnovne škole „Gustav Krklec“ Maruševec Tomislav Vincek, direktor tvrtke Vatropromet Zagreb – Vatrogasna i zaštitna oprema iz Zagreba Nenad Radojčić, predstavnici UDVDR Ogranak Maruševec, Udruge umirovljenika Maruševec, Udruga žena Jurketinec, Udruga žena “Maruša” Maruševec, i Udruga za sport i rekreaciju “Gmajna” Čalinec.

Od prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava odazvali su se predstavnici iz DVD Donje Ladanje, DVD Ivanec, Dvd Klenovnik, Babinca, Dvd Donja Voća, DVD Margecan, DVD Lepoglava, DVD Vinica,Tužno, Nova Ves, DVD Radovan, DVD Gornje Vratno, DVD Nedeljanec-Prekno, DVD Vrbno, DVD Pregrada i DVD Ljubešćica.

U uvodnom izlaganju predsjednik Društva Renato Podbojec iznio je kratki pregled rada u 2018. godini, istaknuvši da je društvo imalo ukupno 5 intervencija i 2 pripravnosti, sve tehničke naravi, te da je u odnosu na 2017. godinu kada ih je bilo ukupno 25 njihov broj znatno manji što je i zasluga većeg rada na preventivi, te 20-ak ostalih aktivnosti kroz godinu u vidu sudjelovanja u raznim kulturno-umjetničkim, vjerskim i društvenim manifestacijama lokalnog karaktera.

Školovali su se vatrogasni kadrovi, odlazilo se na skupštine drugih društava i obljetnice, a na 6 natjecanja diljem županije naša djeca i mladež osvajala su zapažene rezultate gdje god su se pojavili.

Na kraju skupštine su uručene spomenice za dugodišnje članstvo i aktivnost društvu.

Za 10 godina članstva spomenice sudodijeljene Josipu Grobenskom, Davoru Dukariću, Adrianu Matijašecu, Mihaeli Bregović, Ani Peharda i Nikolini Kolenko, za 20 godina Daliboru Vrbanecu, Ivanu Šagiju, Juraju Husnjaku, Nini Cerjanu, Josipu Cerjanu i Ivanu Nemecu, a za 40 godina Josipu Škrinjaru, Vilku Možaniću i Stjepanu Breškom.

Dodijeljena su i uvjerenja za provedena osposobljavanja u protekloj godini, i to Blaženki Vrbanec za vatrogaskinju, Mihaeli Bregović za vatrogaskinju I klase, Snježani Ferenec za dočasnicu i Mirjani Martinčević za voditeljicu vatrogasne mladeži.

U drugom dijelu svečanosti zapovjednik Društva Adrian  Matijašec postrojio je sve nazočne vatrogasce te predao prijavak županijskom zapovjedniku Ivici Labašu, nakon čega je predsjednik Društva Renato Podbojec zapovjedniku Matijašecu svečano uručio ključeve nabavljenog vozila iz donacije (Iveco Magirus 120 – 25 AW, 1989. godine proizvodnje, 162 kW snage i 12 675 ccm zapremine motora, sa 2 pogonske osovine i pogonom 4 x 4, sa 6 sjedećih mjesta, pumpom sa visokim tlakom i rezervoarom za vodu zapremine 2400 lit vode, dvostrukim hidrauličnim škarama i opremom).

Potom je vatrogasac – vozač Igor Cerjan svečano upalio i kratko demonstrirao rad vozila, nakon čega je velečasni Krunoslav Milovec blagoslovio vozilo i sve nazočne.

U svom obraćanju nazočnima župan Varaždinske županije Radimir Čačić čestitao je na nabavljenom vozilu iz donacije i istaknuo je da je sa svojih 100-ak članova i opremom kojom raspolaže ovo jedno respektabilno i dobro vođeno društvo, te da vjeruje da će najavljene izmjene Zakona o vatrogastvu donijeti vatrogascima sustav kakav sami žele.

Istaknuo je i kako je do sada obišao polovicu dobrovoljnih vatrogasnih društava u županiji, uskoro se planira obići i druga polovica kako bi se čuli prije svega njihovi problemi i da se vidi gdje, što i kako županija može uskočiti i pomoći.

Izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika. Ivica Labaš istaknuo je da danas ovakvim voznim parkom DVD Maruševec ravnopravno stoji uz bok jačih društava u županiji, i to onih gradskih, poželjevši da vozilo bude čim više parkirano u garaži a što manje da se koristi u operativne i interventne svrhe.

Čestitke su uputili i načelnik općine  Damir Šprem, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić i velečasni Krunoslav Milovec, zahvalivši na suradnji, nakon čega je nastavljen domjenak i druženje.

Foto: DVD Maruševec

Tags

Povezani Članci

Close