Info

DVD Višnjica pobjednik 18. pokretne vatrogasne vježbe u Lepoglavi

Na lepoglavskom je području u nedjelju, 23. listopada održana je 18. pokretna vatrogasna vježba, u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, na kojoj je sudjelovalo 11 vatrogasnih društava.

Riječ je o natjecanju operativnih vatrogasnih snaga koje su se natjecale izvršavajući vatrogasne zadatke koji simuliraju stvarne situacije s kojima se vatroasci susreću na intervencijama. Natjecanje je otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je postrojenim vatrogascima zahvalio na njihovom dobrovoljnom i humanitarnom radu.

– Uz osposobljenost, u koju ne sumnjamo, važan čimbenik za uspješno izvršavanje vatrogasnih zadaća je i oprema. Grad Lepoglava brine da njeni vatrogasci budu što bolje opremljeni pa je tako unazad nekoliko godina financirao nabavku nekoliko vatrogasnih vozila. Nedavno je tako nabavljeno još jedno vozilo za potrebe DVD-a Višnjica – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Osim gradonačelnika Škvarića prisutne su pozdravili i v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec, te tajnik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Mladen Juriša.

Pobjednik 18. pokretne vatrogasne vježbe bila je ekipa DVD-a Višnjica kojoj je to bio treći uzastopni naslov pa joj je u trajno vlasništvo pripao prijelazni pehar, dok je drugo mjesto pripalo ekipi DVD-a Vidovec, a treće DVD-u Bednja.

Povezani Članci

Close