InfoKulturaNašim krajemZdravlje

DVORAC DRAŠKOVIĆ Velika dvorana u Klenovniku, spomenik 0. kategorije, vraća svoj izvorni izgled s početka 20. stoljeća

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je Općoj bolnici Varaždin odobrilo projekt opremanja Velike dvorane u okviru „Programa ulaganja u zajednicu“

Velika dvorana dvorca Drašković u Klenovniku, najvećeg dvorca u cijeloj Hrvatskoj i spomenika nulte kategorije, zablistat će u novom sjaju.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je Općoj bolnici Varaždin, čija je Služba za plućne bolnice i TBC Klenovnik smještena u dvorcu, odobrilo projekt opremanja Velike dvorane u okviru „Programa ulaganja u zajednicu“.

Projekt je vrijedan 159.640,28 kuna, a Ministarstvo će ga sufinancirati sa 100.000 kuna, o čemu je ugovor potpisan u prostorima Ministarstva u Zagrebu.

Velikoj dvorani će zahvaljujući tome biti vraćen izvorni izgled s početka 20. stoljeća, kada je i uređena. Opća bolnica Varaždin i Služba za plućne bolesti danas je koriste u svrhu organizacija edukacija zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja.

Projektom je predviđena zamjena klasičnih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom, kao i opremanje audio-vizualnom opremom. Osim što će Velikoj dvorani zamjenom stropnih svjetljki biti vraćen izvorni izgled, omogućit će se suvremeno izvođenje edukacija, ali i doprinijeti očuvanju kulturne baštine dvorca Klenovnik – rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić, koji je na potpisivanju ugovora bio sa zamjenikom župana Robertom Vugrinom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tags

Povezani Članci

Close