InfoUdruge

Edukativni izlet djece iz udomiteljskih obitelji u organizaciji Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec

Ivanec – Djeca iz udomiteljskih obitelji i djeca koja su uključena u program pomoći u učenju Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec, u pratnji djelatnica Udruge uživala su u edukativnom izletu.

Izlet je obuhvatio šetnju lokalnim brežuljcima i sjevernim obroncima Ivanščice, tijekom kojeg su izletnici uživali u ljepotama očuvane prirode, poput slapa, izvore pitke vode, prirodnog bilja i drugih bogatstava kojima smo okruženi.

Posjetili su i izletište „Jarki“, gdje su djeca, uz rekreaciju i igre na otvorenom, puno naučila i o povijesti ivanečkoga kraja.

Naime, vlasnik Josip Harjač proveo ih je kroz muzej starina koji se nalazi u sklopu izletišta te ispričao priču o svakom predmetu, od njegove funkcije, starosti, na koji način i od čega je izrađen, te anegdote vezane za svakoga od njih predmet.

Djeca su pomno slušala i ‘upijala’ pomalo zaboravljene povijesne informacije, a posebno ih je obradovalo to što su mogla isprobati na koji način funkcioniraju pojedini predmeti, a posebno stari mlin za žito.

Veliko iznenađenje bilo im je što su imali prilike vidjeti snježni top, motorne saonice i druge sprave za uživanje u zimskim mjesecima, a koje je izradio gospodin Harjač.

Ovaj edukativni izlet jedan je od aktivnosti u sklopu programa „Pomoć djeci danas za bolje društvo sutra“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Osnovni cilj aktivnosti, kakvih će biti još u nadolazećem razdoblju, kvalitetno je provođenje slobodnog vremena tijekom ljetnih praznika, s namjerom da se moderna tehnnologija kojom su djeca svakodnevno okružena, zamijeni druženjima u prirodi, učenju o novim stvarima te stjecanju novih vještina.

Foto: Udruga Nada

Povezani Članci

Close