InfoKnjiga

EIVANEC I NAKLADA LJEVAK VAM POKLANJAJU KNJIGU Lena Andersson: Namjerno zanemarivanje – to zapravo nije roman o ljubavi

Ester Nilsson, tridesetjednogodišnja pjesnikinja i esejistica, racionalna je osoba u jednako tako racionalnoj dugogodišnjoj vezi

Ester Nilsson, tridesetjednogodišnja pjesnikinja i esejistica, racionalna je osoba u jednako tako racionalnoj dugogodišnjoj vezi, sve do jednog lipanjskog dana, kad dobiva poziv da održi predavanje o veličanstvenom i jedinstvenom umjetniku Hugu Rasku.

U publici sjedi i sam umjetnik, zaintrigiran i oduševljen njezinom fasciniranošću njime. Od tog trenutka Esterin je život presudno obilježen tim susretom i dugim razgovorima i večerama koji će uslijediti…

Namjerno zanemarivanje je priča o potpunoj i očajničkoj ljubavi, o tome kako smo spremni izdati sami sebe u potrazi za ljubavlju.

No to zapravo nije roman o ljubavi, nego o poniženju izazvanom odbijanjem i samoobmanjivanjem, o mučnom sramu zbog bespomoćnosti i potpunog gubitka kontrole nad vlastitim životom.

O autorici: 

Lena Andersson (rođena 18. travnja 1970. godine u Stockholmu) ugledna je, nagrađivana švedska spisateljica i kolumnistica najvećih švedskih dnevnih novina Dagens Nyheter. Roman Namjerno zanemarivanje, njezin šesti po redu, nagrađen je 2013. godine najprestižnijom švedskom književnom nagradom August te književnom nagradom časopisa Svenska Dagbladet. Godine 2016. dodijeljena joj je nagrada Lagercrantzen kao glasu razuma u iracionalnim vremenima. Živi u Stockholmu, gdje je smatraju jednom od najbritkijih nacionalnih analitičarki.

Tags

Povezani Članci

Close