GlazbaZabava

Elvis ponovno na vrhu britanske ljestvice najboljih albuma

Gotovo 40 godina nakon smrti Elvis Presley ponovno je na vrhu britanske ljestvice najboljih albuma, 12. put zaredom, s novim albumom If I Can Dream, zbirkom klasika u orkestralnoj izvedbi objavljenim 30. listopada ove godine.

Omot albuma If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic OrchestraElvis je time postao solo izvođač s najviše najboljih albuma u Velikoj Britaniji, a po njihovom broju uz bok mu je Madonna, dok ih Beatlesi imaju 15. Elvis je na prvom mjestu i po broju prodanih albuma (79.000).

Njegov album drugi je najbolje prodavan album godine nakon albuma Chasing Yesterday rock benda High Flying Birds Noela Gallaghera. Četrnaest legendarnih Elvisovih izvedbi obogaćeno je na tom albumu aranžmanima Kraljevskog filharmonijskog orkestra. Uz orkestar, Elvisove pjesme osvježili su i duet s Michaelom Bubléom (“Fever”), gostovanje talijanskog pop tria Il Volo (“It’s Now or Never”) te Duanea Eddyja (“An American Trilogy” i “Bridge Over Troubled Water”).

Rod Stewart ušao je 34. put među deset najboljih albuma albumom Another Country, koji je na drugom mjestu, dok je na trećem frontmen Elbowa, Guy Garvey, sa svojim prvim solo albumom Courting the Squall. Na ljestvici najboljih singlova, na prvom mjestu je Adele sa singlom Hello drugi tjedan zaredom, dok je na dugom mjestu Justin Bieber sa singlom „Sorry”. Na trećem mjestu je singl iz Jamesa Bonda “Writing’s On The Wall” Sama Smitha.

Povezani Članci

Close