Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

EU PROJEKT U tijeku energetska obnova društvenog doma Lančić-Knapić vrijedna 1,08 milijuna kuna

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove doma jest 1.080.357,63 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi bespovratnih 526.495,60 kuna

Lančić – Knapić – U tijeku su radovi na energetskoj obnovi društvenog doma Lančić – Knapić, piše gradski portal Ivanec.hr.

Energetska obnova, u sklopu koje će cijeli objekt površine 356 m2 biti obnovljen od poda do krova, projekt je Grada Ivanca koji se posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

Ukupna  vrijednost projekta energetske obnove doma jest 1.080.357,63 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi bespovratnih 526.495,60 kuna.

Društveni dom u Knapiću (izgrađen 1985. godine) dobit će novu termo fasadu, izvest će se i unutarnja toplinska izolacija i izolacija krova, ugraditi energetski učinkovita stolarija, a bit će uvedeno i novo grijanje s termostatskim ventilima, solarni kolektori itd.

Zahvaljujući tome, ostvarit će se visoke uštede na energentima, najviše na grijanju, čiji bi se troškovi trebali prepoloviti, dok bi emisije ugljičnog dioksida trebale biti smanjene za više od 60%.

Tags

Povezani Članci

Close