IzdvojenoKulturaNašim krajemVijesti

FOLKLOR KUD Klaruš Maruševec treći puta uzastopce pobjednik Županijske smotre izvornog folklora

KUD "Klaruš" Maruševec će tako treći put za redom predstavljati Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj na Državnoj smotri, što je veliki uspjeh i pokazatelj dobrog rada maruševečkih folkloraša

Vidovec – U sklopu 21. Zeljarijade održana je i 5. Županijska smotra izvornog folklora Varaždinske županije.

Smotru je priredila Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD “Vidovec”, održana je u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec, a nastupilo je osam folklornih društava koje njeguju izvorni folklor; KUD “Vidovec”, KUD “Toplice” Varaždinske Toplice, KUD “Klenovnik”, KUD “Beletinec”, KUD “Ljuba voda” Ljubešćica, KUD “Salinovec”, KUD “Elizabeta” Jalžabet i KUD “Klaruš” Maruševec.

Smotru su pratili članovi Stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture u sastavu Nikola Kramar i Tomislav Habulin.

U izuzetno lijepom i kvalitetnom programu kojeg su izvela sva Društva, stručno povjerenstvo je imalo težak zadatak – odabrati najuspješnije Društvo koje će predstavljati Varaždinsku županiju na 25. Susretu hrvatskih izvornih skupina u Sisku.

Prema stručnom sudu povjerenstva Hrvatskog sabora kulture najuspješnije Društvo na ovogodišnjoj Županijskoj smotri je KUD “Klaruš” Maruševec, koje se predstavilo scenskim prikazom “Varaždinsku pole”- pjesme i plesovi maruševečkog kraja, koji su pripremili Zlatko Peharda i Franjo Plantak.

KUD “Klaruš” Maruševec će tako treći put uzastopce predstavljati Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj na Državnoj smotri, što je veliki uspjeh i pokazatelj dobrog rada maruševečkih folkloraša.

Foto: KUD Klaruš
KUD Klenovnik

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close