InfoObrazovanjePolitika

FORUM MLADIH SDP-A GRADA IVANCA Radne bilježnice i mape: “Iznimno nam je drago i veseli nas ova vijest, ali na žalost gradonačelnik ovo ne čini zbog djece nego radi spašavanja svoje pozicije”

Na prošloj sjednici gradonačelnik je izjavio da je sufinanciranje radnih bilježnica i likovnih mapa populistički potez i da se roditelji trebaju sami pobrinuti za svoju djecu

Priopćenje za medije Foruma mladih SDP-a Grada Ivanca na teme sufinanciranja radnih bilježnica i likovnih mapa Grada Ivanca.

“U proteklim danima objavljena je informacija da će gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić predložiti gradskom vijeću sufinanciranje radnih bilježnica i likovnih mapa. Iznimno nam je drago i veseli nas ova vijest, ali nažalost gradonačelnik ovo ne čini zbog djece nego radi spašavanja svoje pozicije.
Na prošloj sjednici gradonačelnik je izjavio da je sufinanciranje radnih bilježnica i likovnih mapa populistički potez i da se roditelji trebaju sami pobrinuti za svoju djecu.
Zatim nakon pritiska oporbenih vijećnika i javnosti gradonačelnik u potpunisti mijenja svoje mišljenje kako bi mu na sljedećoj sjednici gradskog vijeća u kojem nema većinu prošao rebalans proračuna. Ovo je nažalost samo još jedna spletka gradonačelnika i gradske uprave.
A koliko im je stvarno stalo do mladih vidimo po tome da još nisu povećali studentske stipendije, ni uveli učeničke stipendije, Osnovna škola u Ivancu još stoji nedograđena te još nema jednosmjenske nastave, srednjoškolci iz prigradskih naselja pješke hodaju u druga sela na autobus, još nije uveden besplatni školski obrok za osnovnoškolce…
Međutim za informiranje se izdvaja pola milijuna kuna dok za djecu nema dovoljno sredstva da se sufinanciraju radne bilježnice i likovne mape. I još kada se to javno prikaže onda se šalju mailovi upozorenja od strane gradske uprave.
Gradonačelnika Batinića i gradsku upravu pozivamo da se malo prestanu baviti sobom i napokon se posvete i mladima!
Mihael Slunjski, predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Ivanca.”

Tags

Povezani Članci

Close