InfoZanimljivosti

Foto: Jednog sumornog dana u ivanečkom gradskom parku

Ivanec – “Ivonjski park u sumornom danu sve više pomalo odumire, a u meni je nostalgija i sjećanja na neka bolja i ljepša vremena!”, dojmovi su Marijana Friščića, našeg ‘lutajućeg fotoreportera’ i zaljubljenika u svoj grad i fotografiju.

Nakon šetnje centralnim ivanečkim parkom, Marek je svojim fotoaparatom zabilježio detalje uklanjanjajućih, ‘zubom vremena izgriženih’, dotrajala stabala, koja, usprkos svojoj dugoj povijesti i sentimantalnoj vrijednosti koju imaju za grad Ivanec i brojne njegove stanovnike, predstavljaju sve ozbiljnu opasnost.

To se, na žalost, najbolje vidjelo i doživjelo tijekom ljetošnjih olujnih nevremena, kada su ih organski vjetrovi rušili ‘k’o od šale’ ugrožavajući živote i imovinu.

Ipak, ono što nikada neće izblijediti, pa čak i onda kada do kraja ispišu svoju povijest i zauvijek nestanu iz parka, uspomene su koje su brojni šetači dijelili s njima, a koje su ona marljivo ‘upijala’ i ‘pohranjivala’ pod svojim krošnjama.

Brojna su se prijateljstva tijekom godina, desetljeća, stoljeća, stekla među njima, brojne ljubavi dogodile… i odgodile …

A nekim novim, nadolazećim generacija, uspomene na lijepe dane čuvat će – neka nova stabla.

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close