IzdvojenoNašim krajemVijesti

FOTO: U Kamenici održan susret mladih bednjanskog dekanata

Kamenica – Veći broj mladih vjernika iz župa Lepoglava, Kamenica, Višnjica, Klenovnik, Vrbno, Cvetlin i Gornje Jesenje, okupio se tijekom vikenda u Kamenici na drugim susretima mladih Bednjanskog dekanata. Susret je tradicionalno započeo svetom misom koju je u Župnoj crkvi Svetog Bartola apostola predvodio župnik iz Jesenja velečasni Danijel Herceg.

Okupljeni su tijekom susreta, zajedno sa povjerenicima i animatorima za mlade Bednjanskoga dekanata, raspravljali o Božiću i pravim vrijednostima koje on donosi, nastojeći se pripremiti za nadolazeći blagdan.

Posebno je istaknuto kako vjernici danas zanemariju prave vrijednosti, primjerice druženje i zajedničku molitvu s bližnjima, ili odlazak na svetu misu zornicu, čime bi se radosnije mogli pripremiti za proslavu Blagdana. Zanemarije se duhovno, i previše pažnje posvećuje materijalnom, čime se iskrivljuju prave vrijednosti koje Božić donosi.

U okviru susreta mladih Bednjanskog dekanata održana je i kreativna radionica na kojoj su okupljeni izrađujući kutijice sa motivirajućim porukama izražavali svoju kreativnost. Kutijice su potom razmijenili kao poklon za nadolazeće blagdane, a dio pripremljenih kutijica mladi će uz Božić i pokloniti bližnjima.

Info-Foto: Sara Gašparić / Stela Posavec

Povezani Članci

Close