InfoUdruge

GAČICE „4. Dan sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“ održat će se 11. kolovoza – potvrđeni svih detalji protokola

Memorijal se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Novog Marofa,Varaždinske županije, sponzora i donatora

U Vatrogasnom domu u Gačicama održan je sastanak na kojem su utvrđeni završni detalji organizacije i provedbe „4. Dana sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“, poginulih hrvatskih branitelja iz Gačica i Završja, sahranjenih na groblju u Margečanu.

Sastanku su nazočili predstavnici organizatora, DVD-a Gačice, suorganizatora UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i Mjesnog odbora Gačice.

Nakon opširne rasprave, utvrđen je protokol memorijala koji će se održati u nedjelju, 11. kolovoza.

Tako će se od 15 sati Draženu Šešetu i Ivici Cecelji počast odati na njihovim posljednjim počivalištima na groblju u Margečanu, nakon čega će se okupljeni uputiti u školu u Gačicama, gdje se od 15:45 sati nastavlja program prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika, a potom će edukativni tim UDVDR Ogranka Ivanec održati polusatnu tribinu o Vojno-redarstvenoj akciji Oluja i ulozi žitelja našeg kraja u Domovinskom ratu.

Memorijal se nastavlja na Sportskom centru u Gačicama, gdje će se najprije otvoriti numizmatička izložba Martina Lukavskog, te izložba autentične ratne opreme, a potom se održati Vatrogasna vježba. U sportsko-rekreativnom dijelu odigrat će se nogometne utakmice djece i tradicionalna između ekipa DVD Gačice i UDVDR Ogranak Ivanec, te turnir u beli.

Za 19 sati je predviđena podjela nagrada, te nastavak zajedničkog druženja.

Memorijal se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Novog Marofa,Varaždinske županije, sponzora i donatora.

Foto: DVD Gačice

 

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. kao pripadnik 2. GBR Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., kao pripadnik 104. Brigade.

Dražen Šešet (obiteljska fotografija)

Tags

Povezani Članci

Close