Info

GDCK Ivanec obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi- 25. listopad

Danas u hotelu Orion u Horvatskom s početkom u 18:00 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, svečano će se obilježiti Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopad.

Moto ovogodišnjeg obilježavanja je ”Krv nas sve povezuje” te je ovaj dan prilika da se svim darivateljima koji kroz cijelu godinu prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti daruju svoju krv zahvali na njihovoj plemenitosti, humanosti i ljubavi prema čovjeku, te da ih sredina u kojoj žive i rade posebnom pažnjom istakne i nagradi te samim time pokaže da iznimno cijeni i poštuje svaku kaplju darovane krvi.

Za svaku pohvalu su rezultati GDCK Ivanec u prvih 9 mjeseci ove godine, sukladno kojem je plan za cijelu ovu godinu premašen za 233 doze.Naime, u prvih 9 mjeseci prikupljene su 1933 doze krvi, dok je planirani broj doza za ovu godinu iznosio 1700 doza krvi.

Također u prvih 9.mjeseci čak 93 darivatelja darivala su krv prvi put. GDCK Ivanec ima čak 34% žena-darivateljica krv, što je iznad prosjeka u RH, gdje svega 16% žena daruje krv. Uz pomoć voditelja aktiva zadnjih godina GDCK Ivanec ostvaruje izvanredne rezultate te se prema podacima iz 2015.g. nalazi na visokom 13 mjestu.

Svečanost se održava u čast 31 darivatelja koji su zaključno s 30. rujna 2016. ostvarili pravo na zahvalnicu i brončani znak priznanja, odnosno srebrni znak priznanja, a jedan darivatelj primiti će zahvalnicu za izvanredan uspjeh sa plaketom koja se uručuje za 125 puta darovanu krv.

Iz aktiva DDK Ivanec zahvalnicu sa znakom priznanja primiti će 13 darivatelja, iz aktiva DDK Lepoglava 7 darivatelja, iz aktiva DDK Maruševec 4 darivatelja, a iz aktiva DDK Kaznionice u Lepoglavi 6 darivatelja.

Osobita čast biti će uručivanje ZAHVALNICE ZA IZVANREDAN USPJEH SA PLAKETOM ZA 125 PUTA DAROVANU KRV g. Franciju Pintariću, iz aktiva DDK Ivanec, a koji je najveći dio svojih darivanja ostvario unutar GDCK Delnice.

Za sve darivatelje i goste na svečanoj podjeli priznanja glumačka družina ”Komedijaši” iz Stažnjevca izvest će predstavu.

Povezani Članci

Close