Našim krajem

GDCK Ivanec obiteljima u potrebi uručilo veliku količinu odjeće, obuće, dječjih igračaka …

 

Ivanec – GDCK Ivanec je organiziralo podjelu rabljene odjeće i obuće koja je održana u dvorani GDCK Ivanec, u kojoj je socijalno-ugroženim obiteljima iz evidencije GDCK Ivanec podijeljeno 550 kg rabljene odjeće i obuće, 25 komada nove odjeće, 27 pari nove obuće, 10 krevetnina, 5 deka, 30 komada raznih igračaka, 2 paketa dječjih pelena te jos 3 komada dječje opreme (kadica, autosjedalica, njihaljki za bebe).

 

Ovom akcijom podjele robe, pomoć je pružena ukupnoj brojci od 33 obitelji sa 142 člana obitelji (koje imaju 65 – ero djece školske dobi). Radi se o obiteljima korisnicima zajamčene minimalne naknade, o obiteljima koje nisu  korisnici pomoći CZSS, a našle su se u položaju  teške materijalne ugroženosti, teško žive, rade, ali ne primaju plaću, ili plaća nije dostatna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba obitelji, obitelji s raznim zdravstvenim problemima i sl.

 

Upravo je takvih obitelji sve više i upravo za njih, a u svrhu zadovoljenja osnovnih životnih potreba  (hrane, odjeće, obuće i drugih), GDCK ivanec organizira razne redovne i izvanredne humanitarne akcije i aktivnosti.

 

GDCK Ivanec, sukladno zakonskim i statutarnim odredbama, iz godine u godinu organizira brojne aktivnosti za pomoć stanovništvu u potrebi, obzirom na povećanje broja obitelji u potrebi koje se javljaju za pomoć u GDCK Ivanec. Radi se o obiteljima koje žive na području gradova Ivanca i Lepoglave i općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

 

Izvor: GDCK Ivanec

Povezani Članci

Close