HumanostInfoUdruge

GDCK IVANEC Primaju se prijave za pomoć u pružanju pomoći starijim, nemoćnim i osobama u samoizolaciji

U razdoblju od 16.3.2020. do 3.4. izvršeno je 29 posjeta ugroženim skupinama građana na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec (2 grada i 4 općine) i odrađeno 70 volonterskih sati, od strane 20 educiranih volontera.

GDCK Ivanec kao sastavni dio operativnih snaga sustava zaštite i spašavanja, a kao odgovor na ovu epidemiju koronavirusa, tijekom razdoblja od kada je aktiviran sustavom civilne zaštite svoje djelovanje usmjerio je pomoći ugroženim skupinama stanovništva (starima, kronično bolesnim osobama ili osobama u samoizolaciji), kojima je potrebno dobaviti i dostaviti hranu, higijenske potrepštine ili lijekove.

U razdoblju od 16.3.2020. do 3.4. izvršeno je 29 posjeta ugroženim skupinama građana na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec (2 grada i 4 općine) i odrađeno 70 volonterskih sati, od strane 20 educiranih volontera.

Obilasci korisnika obavljeni su od strane djelatnika i/ili volontera GDCK Ivanec.

Do svakog korisnika najčešće se odlazi dva puta, volonter temeljem zaprimljenog poziva, odlazi do korisnika , korisnik daje svoj novac za robu koju želi da mu volonter kupi i donese, te volonter korisniku odnosi kupljenu robu.

Također, u velikoj mjeri dobavljaju se i lijekovi, a za lijekove koje korisnik stalno troši, volonter uzima datum i godinu rođenja osobe kojoj je lijek potrebno pribaviti, podiže ga u ljekarni i nosi korisniku. U radu volontera poštuju se sve mjere opreza, tj. volonter obavezno ima masku i rukavice, te se poštuje socijalna distanca.

Pokrenut je vrijedan Projekt Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog Crvenog križa: ”Pozovi za zdravlje – dostava lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izlaciji/samoizlaciji i teško pokretnim osobama”.

Pozivom na besplatan broj Hrvatskog Crvenog križa 08001188 potrebno je odabrati 3:dostava lijekova, a nakon čega se pozivi prespajaju na pozivni centar Hrvatske liječničke komore.

Volonteri Hrvatske liječnike komore javljati će se na liniju namijenjenu upravo za zaprimanje poziva građana koji su u potrebi za lijekom ili nužnim medicinskim proizvodima i savjetovati ih o načinu konzumacije lijekova.

Također, njima će volonteri dostavljati lijekove i savjetovati ih na kućnom pragu.

Dakle, kronično bolesne osobe u izlaciji/samoizlaciji, ukoliko su im potrebni samo lijekovi ili nužni medicinski proizvodi mogu zvati 0800 1188 i nakon toga odabrati trojku.

Ugrožene skupine stanovništva na području djelovanja GDCK Ivanec (starije osobe koje žive same i nemaju nikog tko im može pružiti pomoć ili kronično bolesne osobe) a koje trebaju dostavu hrane, higijenskih potrepština ili lijekova mogu i nadalje kontaktirati brojeve GDCK Ivanec: 781 534, 099 239 56 93, 099 824 4620

Sutra, u petak, 10.04. pozive zaprimamo od 7-11 sati. Molimo sve koji imaju potrebe da nam se jave!!!

Nadalje, počevši od idućeg tjedna 14.04.2020.,  pozivi za dostavu najosnovnijih prehrambenih i higijenskih namirnica i lijekova će se zaprimati od 8-12 sati !!!

Podjela prehrambeno-higijenskih paketa socijalno-ugroženim osobama (osobama iz Socijalnog programa GDCK Ivanec) bit će na čitavom području djelovanja GDCK Ivanec završena uz pomoć brojnih DVD-ova i volontera do subote, 11.04.

Tags

Povezani Članci

Close