InfoNašim krajemUdruge

GDCK IVANEC Sastanak mentora i sudaca u prigodi održavanja 17. gradskog natjecanja ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Natjecanje će ove godine okupiti preko 140 osoba

Ivanec – U prostoru Gradskog društav Crvenog križa, Ivanec održan je sastanak mentora i sudaca koji će sudjelovati na ovogodišnjem, 17. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje će se 9. ožujka održati u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Klenovniku.

Sastanku je nazočilo svih šest mentora ekipa prve pomoći (Melita Brodar, Silvija Galović, Mateja Smiljanec, Ivana Rod, Marilena Turk i Sanja Premec) koje će ove godine sudjelovati na natjecanju, te suci (liječnici i medicinsko osoblje) koji će ekipe ocjenjivati na praktičnim radilištima prve pomoći, njih 12-ero.

Mentori i suci upoznali su se sa novim Pravilima natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, dogovorili praktična postupanja na samom Natjecanju, te na kraju ponovili i dopunili svoja znanja iz prve pomoći.

Praktične vježbe iz prve pomoći pokazao je dr.med. Antonio Golub, suradnik GDCK Ivanec i licencirani predavač prve pomoći.

Ovogodišnje natjecanje okupit će 11 ekipa prve pomoći, 9 ekipa iz osnovnih škola i 2 ekipe iz Srednje Maruševec.

Ozljede će natjecatelji zbrinjavati na glumcima na kojima će ih ekipa za Realistični prikaz ozljeda prikazati što je moguće realističnije uz pomoć šminke i drugog materijala.

Natjecanje će ove godine okupiti preko 140 osoba.

Foto: GDCK Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close