InfoNašim krajemZdravlje

GDCK IVANEC U sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održane tri radionice za 60-ak učenika 1. razreda Srednje škole Maruševec

Cilj je edukacije iz prve pomoći za djecu i mlade potaknuti ih da se ponašaju odgovorno, te da se podigne razina svijesti o važnosti poznavanja osnovnih postupaka prve pomoći

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održane su tri radionice za 60-ak učenika 1. razreda Srednje škole Maruševec.

Za polaznike radionica ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa iz Srednje škole Maruševec, koja se ove godine natjecala na međužupanijskom natjecanju, te članovi mladeži GDCK Ivanec Željka Janžek i Sebastijan Pintarić, koji su sudjelovali u Ljetnoj školi i specijalizirali se za radionice prve pomoći, izveli su nekoliko osnovnih pokaznih vježbi u situacijama, poput gušenja, prestanka rada srca i disanja te krvarenja.

Svi su sudionici imali priliku isprobati razne postupke prve pomoći koristeći se različitim materijalima i pomagalima za zbrinjavanje unesrećenih.

Voditeljica radionice i mentorica ekipe prve pomoći je vms. Sanja Premec.

Cilj je edukacije iz prve pomoći za djecu i mlade potaknuti ih da se ponašaju odgovorno, te da se podigne razina svijesti o važnosti poznavanja osnovnih postupaka prve pomoći jer upravo to nekome može spasiti život.

Foto: GDCK Ivanec

Tags

Povezani Članci

Close