GospodarstvoVijesti

Gorivo i drugi tjedan zaredom pojeftinilo

I ovoga utorka stižu dobre vijesti za sve vozače jer i drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od danas je jeftinija između 10 i 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,88 do 8,92 kune, ovisno o kompaniji.

To je ujedno i najniža cijena eurosupera u posljednjih gotovo devet mjeseci. Inače, u posljednja dva tjedna cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 35 lipa zbog čega je prosječan spremnik od 50 litara jeftiniji za 17,5 kuna. Litra eurodizela pojeftinila je za 4, odnosno 5 lipa, te se sada prodaje za  8,31 do 8,34 kune, Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo, jer i ova vrsta goriva pojeftinila je za oko  11 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za oko 3,92 kune, što je najniža cijena u posljednjih mjesec dana.

Ovim informacijama dodajmo još kako na benzinskim postajama u Ivancu možete točiti gorivo jeftinije 4 do 5 lipa po litri nego u ostatku Hrvatske.

Primjerice dok je cijena litre Eurosupera BS95 na ostalim pumpama 8,89 kuna, u Ivancu isto gorivo možete točiti za od 8,84 kune do 8,85 kuna za litru, dok je primjerice cijena Eurodizela BS 8,32 kune, a u Ivancu ga možete točiti za od 8,23 kune do 8,24 kuna za litru. Identična situacija je i s ostalim vrstama goriva.

Povezani Članci

Close