Gradovi i OpćineInfo

GRAD IVANEC 700 kn za opremanje đaka prilikom polaska u prvi razred osnovne škole

Već od ove jeseni ...

Ivanec – Već od ove jeseni Grad Ivanec mogao bi roditeljima budućih đaka prvašića opremanje djece za polazak u školu potpomoći iznosom od 700 kuna.

Omogućeno je to Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Ivanca koje su prošloga četvrtka, 24. svibnja, bez bilo kakve rasprave jednoglasno donijeli članovi Gradskog vijeća Ivanca.

U dijelu “Potpora vezanih uz odgoj i obrazovanje”, uz pravo na podmirenje dijela troškova boravka djece u predškolskim ustanovama, te prava na potporu za troškove školske užine, potom prava na sufinanciranje školskih udžbenika, ili prava na stipendiju redovnim studentima slabijeg imovnog stanja, kao i prava na podmirenje troškova vrtića obiteljima s četvero i više malodobne djece i prava na podmirenje dijela troškova prijevoza u školu, dodano je i pravo na opremanje djeteta kod polaska u prvi razred osnovne škole.

Sredstva potrebna za provođenje ove odluke, odnosno za pomoć roditeljima pri opremanju njihovog djeteta za polazak u prvi razred osnovne škole, osigurat će se Proračunom grada Ivanca, čiji je prvi rebalans gradonačelnik Milorad Batinić i najavio za lipanj, i to upravo uoči glasovanja o Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi grada Ivanca.

Inače, Oduka je, donijela promjene i u naknadama za troškove stanovanja, gdje je sada i “zajednička pričuva koju plaćaju suvlasnici stambenih zgrada” obuhvaćena troškovima stanovanja.

Povezani Članci

Close