Našim krajem

GRAD IVANEC DOBIO PROSTORE U ‘BRANITELJSKOJ’ ZGRADI U IVANCU

 

IVANEC – Grad Ivanec je nakon šest godina od državne Agencije za upravljanje državnom imovinom na korištenje bez naknade, na neograničeno vrijeme dobio prostor u braniteljskoj zgradi u ivanečkoj Gajevoj ulici. Tim je povodom Grad Ivanec posjetila predstavnica AUDIO-a, Snježana Đunđek, kako bi službeno predala prostorije na korištenje Gradu Ivancu, te je istaknula zadovoljstvo što se to konačno uspjelo riješiti. “Mislili smo da će se taj prostor prodati, no izgleda da je ovo ipak bolje rješenje, tako da su sada udruge civilnog društva dobile svoj prostor za rad”, istaknula je, uz ostalo, gđa Đunđek.

 

 

Primopredaji je nazočio i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, koji je rekao kako će korisnici prostorija prvenstveno biti udruge civilnog društva na području Grada Ivanca, socijalno – humanitarnih udruga, Udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Udruga osoba s mentalnom retardacijom Ivanečko sunce i braniteljskih udruga. “Također, želja nam je da se u sklopu tog prostora napravi jedna višenamjenska dvorana za sastanke svih udruga”, rekao je Batinić.

 

 

Podsjećamo, riječ je o nešto više od 420 četvornih metara prostora koji se sastoji od 4 zasebne cjeline, od 30, 60, 76 i 260 četvornih metara u prizemlju i podrumu zgrade koji su još od njena otvaranja prije desetak godina stajali nedovršeni, zaključani i neiskorišteni, a koje će Grad Ivanec urediti i privesti funkciji. Inače, braniteljska zgrada sagrađena je i uz udio iz ivanečkog gradskog proračuna, na zemljištu koje je za gradnju ustupio Grad Ivanec, koji se tijekom njezine izgradnje 2003. i 2004. godine odrekao i komunalnog doprinosa.

 

 

Povezani Članci

Close