Gradovi i OpćineIzdvojenoNašim krajemVijesti

GRAD IVANEC Počinju opsežni radovi na cestovnoj infrastrukturi

Samo radovi na novom, trećem ivanečkom rotoru na raskrižju Kovačićeve i Preradovićeve ulice vrijedni su 2,69 milijuna kuna

Ivanec – U petak, 13. srpnja, tvrtka Colas Hrvatska d.d., sukladno ugovoru potpisanim s Gradom Ivancem, započinje s radovima na izgradnji rotora na raskrižju ulica I. G. Kovačića (ivanečka obilaznica) i P. Preradovića.

Za vrijeme odvijanja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa te upozoravamo vozače da vožnju prilagode novim uvjetima.

Nova regulacija bit će snazi sve do završetka radova, čiji se dovršetak očekuje u rujnu ove godine.

Sve vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Podsjećamo, rekonstrukcija raskrižja obilaznice i Preradovićeve jedan je od ovogodišnjih kapitalnih ivanečkih prometnih projekata.

Realizira se temeljem uspješnog kandidiranja Grada Ivanca na Javni poziv MUP-a Hrvatske za dostavu projekata sanacije opasnih mjesta (iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu) tako da će 70 posto investicije financirati MUP, a ostatak Grad Ivanec.

Vrijednost radova je 2,69 milijuna kuna.

Jednako tako, temeljem ugovora potpisanog s Gradom Ivancem, tvrtka Colas Hrvatska, usporedo s gradnjom rotora na obilaznici, počinje i s izvođenjem modernizacijskih radova na nerazvrstanim cestama.

Prvo će se izvesti radovi u Ulici Ladislava Šabana, u odvojku Varaždinske, Ivana Gorana Kovačića i Petra Preradovića (radovi u ovoj ulici će se uskladiti s radovima na rotoru) te u Ulici Adalberta Georgijevića.

Krajem srpnja planiran je početak radova u Ulici kralja Tomislava, u odvojcima Ulice Stjepana Vukovića, Augusta Šenoe i na spoju Rudolfa Rajtera i Frankopanske.

Sredinom kolovoza počet će radovi u Zavojnoj i Gupčevojulici, a nakon toga i u Vinogradskoj.

Početkom rujna krenut će modernizacija u Ulici Vatroslava Jagića, Zagorskoj i u Ulici Zeleni dol.

Radovi u mjesnim odborima Salinovec, Vuglovec, Prigorec i Škriljevec uskladit će se s dinamikom radova na rotoru, a očekuje se da će i te dionice nerazvrstanih cesta biti dovršene do kraja rujna.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close