Gradovi i OpćineInfoUdruge

GRAD IVANEC U prepunoj Gradskoj vijećnici održan koordinacijski sastanak za Zelenu čistku Ivanec 2018.

Ivanec – Ako je suditi po iznimno velikom odazivu predstavnika mjesnih odbora, udruga i ustanova sinoćnjem koordinacijskom sastanku koji je u prepunoj Gradskoj vijećnici održan radi dogovora za održavanje Zelene čistke, onda se već sada može pretpostaviti da će i ovogodišnja akcija imati masovan odaziv.

Potvrđuje to i podatak da su svoje sudjelovanje u Čistkipotvrdili mjesni odbori Ivanec I, II, III i IV, Prigorec, Vitešinec, Jerovec Gornji, Ivanečko Naselje, Seljanec, Bedenec, Margečan, Kaniža, Ribić Breg, Salinovec, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Ivanečka Željeznica, Lukavec, Osečka, Gačice, Gečkovec i Vuglovec, a pridruživanje najavljuju još neki.

Nadalje, akciju će provesti i lovačka društva Jelen Ivanec i Šumski zec Margečan, Udruga građana i Područna školaPrigorec, Srednja škola Ivanec, HPD Ivančica, Planinarski klub Ivanec, DVD Margečan i Udruga građana Margareta, Trkački klub Ivanec, Gljivarsko društvo Ivanec, Osnovna škola Ivanec i Područna škola Salinovec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, Udruga glazbenika Punikve, zatim, sve salinovečke udruge – KUD Salinovec, DVD, DŠR i Skrajski pajdaši, DVD Gačice i Društvo uzgajivača malih životinja Fauna Ivanec.

Zahvalivši nazočnima na dolasku, sastanak je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić te konstatirao da će i ovogodišnju, sedmu po redu Zelenu čistku, očito okarakterizirati velik odaziv građana po čemu su i dosad ivanečke akcije na nacionalnoj razini bile prepoznate kao najmasovnije u Hrvatskoj.

U nastavku je voditeljica Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jelena Cuković nazočnima pojasnila način popunjavanja evidencijskih tabela, a pročelnica Marina Držaić iznijela je tehničke detalje vezane uz nabavu i preuzimanje prehrambenih artikala za pripremu zakuske koju Grad Ivanec tradicionalno svake godine osigurava za sve sudionike Zelene čistke.

Pročelnica Ljiljana Risek najavila je da će i ove godine akcija biti pojačano medijski praćena, kako posebnim prilogom na dodatnih osam stranica u svibanjskom izdanju Ivanečkih novina, tako i angažiranjem vanjskih medija.

Svi nazočni zamoljeni su da u Zelenoj čistki ne skupljaju krupni otpad iz privatnih okućnica, tavana i podruma, jer to nije svrha ove akcije, već da se usmjere na uklanjanje otpada koji je odbačen u prirodu.

Oni pak mjesni odbori koji na svom području nemaju odbačenog otpada, izrazili su namjeru da se više angažiraju na sječi i uklanjanju granja i raslinja uz ceste i putove, pri čemu im je skrenuta pažnja da, ako je riječ o privatnim površinama, za to prethodno trebaju pribaviti suglasnost privatnih vlasnika.

Uz pitanja pojedinih sudionika, na skupu je dan prijedlog da Grad izradi table s upozorenjima o zabrani odlaganja otpada koje će se postaviti na pojedinim mjestima na kojima je uočeno da nesavjesni građani odbacuju otpad.

-Cilj ivanečke Zelene čistke nije samo fizičko uklanjanje otpada odbačenog u prirodi, već i okupljanje istomišljenika i druženje. Ali i ono najvažnije, da svi zajedno pošaljemo našim sugrađanima jasnu poruku da to više ne čine – zaključio je na kraju gradonačelnik Batinić.

Sastanku su nazočili i njegovi zamjenici Lidija Kozina i Branko Putarek, pročelnik Stanko Rožman, predstavnik Ivkoma d.d. Davor Galić i dr.

Svi ostali mjesni odbori, ustanove, škole, udruge i svi ostali koji se iduće subote žele pridružiti Zelenoj čistki pozvani su da svoje sudjelovanje prijave gradskim službama zaključno do utorka, 17. travnja.

Radi evidencije broja sudionika i podataka potrebnih za narudžbu hrane, javite se višoj referentici za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančici Peharda, tel. 492 876 ili na e-mail: [email protected]

Izvor: Ivanec.hr

Povezani Članci

Close