Gradovi i OpćineNašim krajemVijesti

GRAD IVANEC U Škriljevcu izgrađen novi društveni dom – dom za Vuglovec i Gečkovec stavljen ‘pod krov’

U punom su jeku radovi ...

U punom su jeku radovi na gradnji novog društvenog doma koji će zajedno koristiti stanovnici mjesnih odbora Gečkovca i Vuglovca.

Nakon što su početkom ove godine položeni temelji objekta, nastavak radova – kao što je i bilo najavljeno – uslijedio je nakon provedenog natječajnog postupka, u kome je najpovoljniji ponuditelj bio Zidarsko – fasaderski obrt Đuras iz Margečana.

Radovi su počeli potkraj srpnja, a objekt je u međuvremenu izgrađen i stavljen pod krov.

S obzirom na to da je objekt namijenjen dvama mjesnim odborima, na parceli pokraj nogometnog igrališta izgrađen je veći društveni dom, tlocrtne površine 145 m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima.

Za radove u ovoj godini predviđeno je dizanje objekta, zatvaranje krovišta i postavljanje fasadne stolarije, međutim, mještani već najavljuju da će pojedini domaći obrtnici i tvrtke priskočiti u pomoć te donirati dio materijala i pomoći u izvođenju obrtničkih radova u unutrašnjosti objekta.

U međuvremenu je gradilište obišao gradonačelnik Milorad Batinić s timom suradnika iz gradske uprave te s Mihaelom Cahunom iz tvrtke IPC – ING, kojoj je povjeren građevinski nadzor.

Uz informiranje o tijeku i rokovima izvođenja radova, tom je prilikom bilo riječi i o uređenju oborinske odvodnje te o projektu uređenja okoliša s hodnim stazama.

Novom objektu mještani se raduju jer njime će napokon dobiti primjerene prostore za društvena okupljanja, sastanke, izbore, ali i za organizaciju dječjih, kulturnih i sličnih manifestacija te druženje mladih.

Foto: Grad Ivanec

Kao što je iz gradske uprave proteklih mjeseci učestalo bilo i najavljivano, ovog je ljeta gradnja novog društvenog doma počela i u Mjesnom odboru Škriljevec.

Time je ujedno ispunjena dugogodišnja težnja stanovnika ovoga kraja koji su i više nego često isticali nezadovoljstvo zbog toga što ovo naselje nema ama baš nikakvih društvenih prostora koje bi bilo centar okupljanja građana, a posebno mladih i djece.

Grad Ivanec je kompletna sredstva za gradnju društvenog doma u Škriljevcu osigurao u proračunu pa je za ovu godinu predviđeno dizanje objekta, postavljanje krova i fasadne stolarije. Investicija je vrijedna oko 500.000 kuna.

Predstavnici gradske uprave s gradonačelnikom M. Batinićem u međuvremenu su obišli gradilište, pri čemu ih je voditelj Robert Đuras (temeljem provedenog natječaja i gradnja ovdašnjeg doma povjerena je Zidarsko-fasaderskom obrtu Đuras) izvijestio o dobrom napredovanju radova.

U Škriljevcu se gradi objekt površine 120 m2, s natkrivenom terasom od oko 25 m2.

Foto: Grad Ivanec

Info: Grad Ivanec

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close