Našim krajem

Grad Ivanec za program javnih potreba u području socijalne skrbi u 2014. planira izdvojiti 625 000 kuna

 

IVANEC – U ovoj će godini Grad Ivanec za program javnih potreba u području socijalne skrbi, proračunom izdvojiti nešto manje od 625 tisuća kuna. Oblici i mjere socijalne skrbi prvenstveno su namijenjeni socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima, nezaposlenima, bolesnima i nemoćnima, osobama s invaliditetom, djeci, mladima i građanima starije dobi. Najveći iznos tih sredstava, 200 tisuća kuna planiran je za podmirenje dijela troškova stanovanja sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, ali i onih u većem opsegu nego je predviđeno Zakonom.

 

Potom je 100 tisuća kuna planirano za jednokratne pomoći kod rođenja djeteta, dok je za pomoć najstarijim građanima predviđena sredstva u iznosu od 90 tisuća kuna. Programom su planirana i sredstva namijenjena udrugama umirovljenika i udrugama osoba s invaliditetom u iznosu od 81 tisuću 750 tisuća kuna, dok će sa 80 tisuća kuna Grad Ivanec sufinancirati nabavku drva za ogrijev.

 

Za sufinanciranje prehrane učenika u osnovnim školama planirano je 30 tisuća kuna, za hitne intervencije na stambenim objektima 15 tisuća kuna, za sufinanciranje đačkih i maturalnih putovanja 8 tisuća kuna, dok je za pomoć u kući starijim osobama u Varaždinskoj županiji planirano 13 tisuća 725 kuna. Osim toga, 5 tisuća kuna namijenjeno je za jednokratne novčane pomoći Grada Ivanca.

Povezani Članci

Close