Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

GRAD LEPOGLAVA 15.000 eura za širenje wi-fi mreže u okviru programa WiFi4EU

Škvarić: "Nastavljamo s projektima razvoja našeg grada"

Lepoglava – Europska komisija objavila je rezultate poziva za dodjelu financijske pomoći u promicanju internetske povezivosti u lokalnim zajednicama u okviru programa WiFi4EU.
Među odabranim prijavama je i ona Grada Lepoglave kojem je dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura za financiranje postavljanja najsuvremenijih javnih pristupnih točaka bežičnom internetu.
Nastavljamo s projektima razvoja našeg grada koje financiramo sredstvima iz Europske unije. Dobivena sredstva iskoristit ćemo za širenje wi-fi mreže koju će besplatno moći koristiti kako naši građani tako i svi oni koji posjećuju Lepoglavu. Riječ je o važnom segmentu razvoja našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zadovoljan što je još jedna gradski projekt dobio zeleno
svjetlo kad je riječ o njegovom financiranju od strane Europske unije.
U ovom krugu natječaja Europska unija troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu financira s ukupno 51 milijun eura pri čemu se podnositeljima prijava, čije prijave zadovolje kriterije i zahtjeve natječaja, dodjeljuju vaučeri u iznosu od 15.000 eura.
Uz pomoć tih vaučera gradovi i općine će moći javne i drugim središtima života lokalne zajednice.

Tags

Povezani Članci

Close