Gradovi i OpćineVijesti

GRAD LEPOGLAVA Asfaltirana dionica nerazvrstane ceste Čret – Vorovčak – Gorno

Nakon navedene dionice u nadolazećim danima asfaltirat će se i odvojci prema ulici Braće Radića, Lepoglavskoj Vesi i Budimu

Lepoglava – U okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta ovih se dana asfaltira1100 novouređenih metara nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave.

Riječ je o dionicama Vorovčak – Gorno, te odvojcima prema ulici Braće Radića, Lepoglavskoj Vesi i odvojku Budim.

Foto: Grad Lepoglava
Uređenjem više od jednog kilometra novih nerazvrstanih cesta otvaramo nova gradska područja čineći ih dostupnima našim građanima. Područje je to pogodnu za bavljenje poljoprivredom, ali i s iskoristivim turističkim potencijalima. I ovoga puta odluku o tome koje će dionice nerazvrstanih cesta biti modernizirane donijeli smo temeljem iskazanog interesa građana koji su radove financirali s 15 % potrebnih sredstava, dok je Grad Lepoglava osigurao preostalih 85 % – istaknuo je
gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić prigodom obilaska radova asfaltiranja na dionici Čret – Vorovčak – Gorno dugoj 884 metara.
Nakon navedene dionice u nadolazećim danima asfaltirat će se i odvojci prema ulici Braće Radića, Lepoglavskoj Vesi i Budimu.
Ukupna cijena radova modernizacije navedenih 1100 metara nerazvrstanih cesta iznose ukupno 676.138,75 kuna.
Inače, riječ je o Programu modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta iz 2017. godine, a koji se izvodi u ovoj godini.
Da bi određena dionica bila uvrštena u Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta građani moraju putem mjesnog odbora predložiti određenu dionicu te zatim izvršiti uplatu 15% potrebnih sredstava za njenu modernizaciju.
Nakon toga dionica se uuvrštava u Program koji donosi Gradsko vijeće.
Info: Grad Lepoglava
Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

Povezani Članci

Close