Gradovi i OpćineInfoNašim krajem

GRAD LEPOGLAVA Blagoslovljen prostor u kojem je, zbog rekonstrukcije postojećeg, privremeno smješten Dječji vrtić Lepoglava

kapelan župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Lepoglava, vlč. Andrija Korpar blagoslovio prostor u kojem će djeca boraviti u narednih oko godinu dana

Uoči početka radova na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, Dječji je vrtić privremeno izmješten u prostor pastoralnog centra u Lepoglavi kojeg je Grad Lepoglavi na korištenje ustupila Varaždinska biskupija.

Navedeni prostor je obnovljen i adaptiran i u njega privremeno preseljen Dječji vrtić Lepoglava čiji će polaznici u narednih godinu dana, dok se ne završi 12.275.785 kuna vrijedan projekt rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, imati sve potrebne uvjete za normalan boravak u vrtiću.

Na dan kada su službeno započeli radovi na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava te u temelje zgrade ugrađena povelja o njihovom početku, vrtićke su mališane u privremenom prostoru posjetili gradski dužnosnici, vijećnici i članovi mjesnih odbora s gostima među kojima je bio i državni tajnik u Ministarstvu obrane, Zdravko Jakop.

Tom je prigodom kapelan župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Lepoglava, vlč. Andrija Korpar blagoslovio prostor u kojem će djeca boraviti u narednih oko godinu dana.

– Pripremajući se za provedbu kapitalnog projekta rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava najvažnije nam je u Gradu Lepoglavi bilo omogućiti nesmetan boravak djece u vrtiću. S obzirom na opseg građevinskih zahvata na postojećoj zgradi Dječjeg vrtića Lepoglava, privremeno smo izmjestili vrtić u prostor pastoralnog centra koji nam je ustupila Varaždinska biskupija koja je imala veliko razumijevanje za naše i potrebe roditelja i djece. Prostor smo uredili i adaptirali i u njemu već borave djeca koja zasigurno s nestrpljenjem očekuju kad će se vratiti u svoj obnovljeni vrtić – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava, Nada Kuća istaknula je kako privremen prostor u koji je vrtić premješten ispunjava sve uvjete za provođenje vrtićkih programa.

Tags

Povezani Članci

Close