Gradovi i OpćineTurizamVijesti

GRAD LEPOGLAVA Edukativan turistički tjedan – prepun događanja

Uz predstavljanje lepoglavskih turističkih znamenitosti, turistički djelatnici s područja Grada Lepoglava osnažit će svoje vještine i proširiti znanje važno za uspješno predstavljanje turističke destinacije na tržištu

Za djelatnike u turizmu s područja Grada Lepoglave počeo je aktivan turistički tjedan u kojem će, uz predstavljanje lepoglavskih turističkih znamenitosti, osnažiti svoje vještine i proširiti znanje važno za uspješno predstavljanje turističke destinacije na tržištu.
Tjedan pun turističkih događanja započeo je sudjelovanjem na turističkoj burzi Put, jednom od najznačajnijih hrvatskih turističkih susreta.
U suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija UHPA organizirala ga je tvrtka DMK Vall 042.
Riječ je o događaju koji je u Varaždinu okupio djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.
Bila je to prigoda za predstavljanje turističkih destinacija i ponude.
Zajedno s ostalim turističkim zajednicama iz Varaždinske županije, predstavljena je i ponuda Grada Lepoglave.
Ispred Turističke zajednice Grada Lepoglave predstavila ju je direktorica ureda gradske Turističke zajednice, Ljubica Dubovečak.
U sklopu programa turističke burze Put odvijao se i Workshop, na kojem se po
prvi put predstavio i TKIC d.o.o. iz Lepoglave i to Gaveznicom kao turističkim proizvodom, te neizostavnom lepoglavskom čipkom.
Ispred TKIC-a ponudu je predstavila Karmen Šoštarić, a priču o lepoglavskom ahatu Leon Vrtar.
Nakon sudjelovanja na Turističkoj burzi, edukativan turistički tjedan nastavlja se „Danomotvorenih vrata“ u Lepoglavi, u organizaciji TKIC-a, dana 22.studenog, s radionicama irazgledom turističkih znamenitosti Lepoglave.
Program je namijenjen predstavnicima škola te turističkim agencijama.

Tjedan završava dan kasnije edukativnom radionicom „Turistička interpretacija u kulturnom turizmu“ koju u Lepoglavi, uz potporu Hrvatske turističke zajednice te u suradnji s udrugom hrvatskih putničkih agencija, organizira Turistička zajednica Grada Lepoglave.
Radionica je namijenjena nositeljima turističke ponude u destinaciji, predstavnicima turističke industrije, turističkim agencijama, vodičima, pratiteljima, animatorima te svim zaposlenim u sustavu turističkih zajednica te lokalnoj upravi i samoupravi na poslovima vezanim uz razvoj turizma, koji će educirati o turističkoj interpretaciji u kulturnom turizmu.
Info/foto: Grad Lepoglava
Foto: Grad Lepoglava

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

Povezani Članci

Close