Gradovi i OpćineInfoZanimljivosti

GRAD LEPOGLAVA Globalna manifestacija ‘Međunarodni dan joge’ započela u Lepoglavi

Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Lepoglave i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj

Lepoglava – Zahvaljujući dobroj suradnji Grada Lepoglave i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, i ove se godine Lepoglava našla među 39hrvatskih gradova u kojima se obilježava Međunarodni dan joge.

Da je suradnja i s novim veleposlanikom Nj.E. ArindamomBagchiem dobra potvrđuje činjenica kako je upravo u Lepoglavi 13.6. započela ova globalna manifestacija koja će u Hrvatskoj putovati kroz 39 gradova završivši svoj put 24.6. na Korčuli.

Njegujući dobre odnose s Veleposlanstvom Indije u Hrvatskoj, na njihov se prijedlog Lepoglava našla među 36 gradova u Hrvatskoj u kojima se ove godine obilježava Međunarodni dan joge. Ukazana čast nam je tim veća jer je Lepoglava početna točka ovogodišnje manifestacije, a važno je za naglasiti kako to nije slučajno jer, ne samo zbog dobrih i prijateljskih odnosa s veleposlanstvo, već i zbog činjenice kako se joga u Lepoglavi organizirano provodi već šestu godinu. Iznimno mi je pak drago bilo vidjeti kako Lepoglavčani koji ju prakticiraju vrlo rado pomažu i u njenoj prezentaciji, a ova se manifestacija kod nas upravo uspješno realizirala zbog velike dobre volje i spremnosti na pomoć polaznica tečaja joge u Lepoglavi – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Nije ovo kraj naše suradnje s Veleposlanstvom, nastavlja zamjenik gradonačelnika i dodaje kako osim što se priprema zajednička kulturna prezentacija kroz čipku, postignut je i dogovor oko mogućnosti dodatne edukacije i iskustvenog učenja u Indiji koji je Veleposlanstvo ponudilo lepoglavskim studentima i stručnjacima. – Pred nama je zasigurno još jedna dobra promocija naše Lepoglave na globalnoj razini – zaključio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je s izaslanikom indijskog Veleposlanstva i službenim joga učiteljem Veleposlanstva PradeepomUrsom pozdravio građane koji su sudjelovali na radionici vježbanja joge koju je u lepoglavskom parku vodio učitelj joge Božidar Lelas.

Međunarodni dan joge obilježava se diljem svijeta, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja koje su zajedno podržale proglašavanje Međunarodnog dana joge u Ujedinjenim narodima. Već treću godinu zaredom Veleposlanstvo Indije organizira obilježavanje Međunarodnog dana joge, a sve se više gradova uključuje u ovu manifestaciju iz svih hrvatskih regija.

Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža u velikoj potrazi za holističkim zdravljem, globalnim mirom i skladom, a možete ju iskusiti od 13. do 24.6. od Lepoglave preko Virovitice, Požege, Varaždina, Labina, Jastrebarskog, Zagreba, Splita, Osijeka, Krka, Karlovca, Umaga, Novigrada, Bjelovara, Koprivnice, Dubrovnika, Vukovara, Samobora, Suhopolja, Slavonskog Broda, Zadra, Čakovca, Velike Gorice, Slatine, Križevaca, Ližnjana/Pule, Rovinja, Rijeke, Šibenika, Iža, Vela Luke, Varaždinskih Toplica, Raba, Zaprešića, Hvara, Malog Lošinja, Makarske i Preloga sve do Korčule.

Foto: Grad Lepoglava

 

Tags

Povezani Članci

Close