Gradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

GRAD LEPOGLAVA Jačanje suradnje na međunarodnom planu – izaslanstvo Grada Lepoglave boravilo u talijanskom gradu Novedrateu

Grad je to kojeg s Lepoglavom povezuje čipka i čije je izaslanstvo tijekom održavanja 22. Međunarodnog festivala čipke, predstavljajući zemlju partnera Festivala - Talijansku Republiku, boravilo u Lepoglavi

Novedrate – Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem boravilo je u talijanskom gradu Novedrateu.

Grad je to kojeg s Lepoglavom povezuje čipka i čije je izaslanstvo tijekom održavanja 22. Međunarodnog festivala čipke, predstavljajući zemlju partnera Festivala – Talijansku Republiku, boravilo u Lepoglavi.

Povod boravku izaslanstva Grada Lepoglave u Novedrateu bilo je održavanje tamošnjeg festivala čipke na kojem je predstavljena univerzalna ljepota lepoglavske čipke. Uz predstavljanje lepoglavske čipke talijanskoj publici, za što su se pobrinule lepoglavske čipkarice redeći je na izložbenom prostoru na kojem je predstavljen Grad Lepoglava i njegova čipkarska tradicija, boravak u Novedrateu iskorišten je za jačanje započete suradnje između gradova Lepoglave i Novedratea.

Izaslanstvo Grada Lepoglave u gradskoj su vijećnici u Novedrateu primili gradonačelnik Novedratea Seraffino Grassi i njegov zamjenik Davide Marelli. Tijekom razgovora vođenog tom prigodom potvrđena je želja za jačanjem i konkretiziranjem suradnje Lepoglave i Novedratea na kulturnom, gospodarskom, sportskom i društvenom području.

Nit lepoglavske čipke i dalje nas povezuju s drugim sredinama. Zahvaljujući tim čarobnim nitima kojima naše čipkarice vješto i s ljubavlju rede našu prekrasnu lepoglavsku čipku, širimo krug naših prijatelja. Tako nas je čipka povezala i s gradom Novedrateom. Još tijekom prvog susreta u Lepoglavi pronašli smo puno dodirnih točaka i interesa te izrazili želju za suradnjom koju smo ovom prigodom, sa željom za njenim jačanjem, potvrdili – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je predvodio izaslanstvo Grada Lepoglave u kojem su bili i direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak i predsjednik Udruge Ekomuzej Lepoglava, Dejan Bjelivuk.

Gradsko je izaslanstvo tijekom boravka u Italiji posjetilo Milano, središte regije Lombardia u kojoj se nalazi i grad Novedrate. U Milanu se gradonačelnik Škvarić susreo s Alessandrom Fermijem, predsjednikom regionalnog vijeća Lombardije koji je dao podršku suradnji Lepoglave i Novedratea te se zahvalio Gradu Lepoglavi na odabiru Talijanske Republike za zemlju partnera 22. Međunarodnog festivala čipke.

Boravak izaslanstva Grada Lepoglave u Novedrateu organiziran je u okviru programa Međunarodne kulturne suradnje kojeg financira Ministarstvo kulture, a u suradnji s Gradom Lepoglavom provodi Ekomuzej Lepoglava.

Foto: Grad Lepoglava

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close