Gradovi i OpćineInfoUdruge

GRAD LEPOGLAVA Lepoglava dijeli projektno znanje – u posjeti volonteri i aktivisti Udruge osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice

Edukacija je bila dio dvodnevnog studijskog posjeta

Lepoglava – Kako bi naučili nešto više o projektnom ciklusu i namicanju sredstava, Lepoglavu su u sklopu projekta “Želim znati kako imati” kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja posjetili volonteri i aktivisti Udruge osoba s invaliditetom ”Bolje sutra” grada Koprivnice te tim izvoditelja samog projekta.

Edukacija je bila dio dvodnevnog studijskog posjeta koji je započeo upravo u Lepoglavi gdje je goste iz Koprivničko-križevačke županije ugostio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je i održao poludnevnu radionicu vodeći aktiviste, volontere i izvoditelje projekta kroz osnove projektnog ciklusa te kako razviti ideju u projektni prijedlog.

– Iako smo se upoznali davno prije kad sam još radio kao trener/savjetnik na Programu JAKO. Puno smo edukacija prošli zajedno i super je bilo gledati kako ekipa crpi znanje, upija svaki savjet i razvija svoju organizaciju na svim poljima – kratko je izjavio zamjenik gradonačelnika Kovač.

Kako bi posjeta bila konkretnija, a obzirom na činjenicu da gotovo svi sudionici studijskog posjeta rade u školi, zamjenik Kovač ih je proveo kroz projektne aktivnosti lepoglavskih škola s posebnim naglaskom na učeničko zadrugarstvo pa ih je za tu priliku odveo u Osnovnu školu „Ivana Rangera“ u Kamenici gdje im je ravnateljica Mirjana Posavec pokazala kako tamošnja učenička zadruga upravo manifestira ideju u nešto konkretno.

Lepoglava je uvijek rado razmjenjivala znanja i iskustva s drugima, a ovaj studijski posjet polako, ali sigurno pruža dodatni angažman u pravcu društvenih projekata koji su najizravniji u svojoj usmjerenosti prema lokalnoj zajednici i građanima iste.

Foto: Grad Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Close