Gradovi i OpćineVijesti

GRAD LEPOGLAVA Nastavlja se skrb za starije građane u Lepoglavi – potpisan ugovor s Crvenim križom

Radi se o kontinuiranom višegodišnjem programu kojim Grad u sklopu svoje proaktivne socijalne politike osigurava gerontodomaćicu koja brine o pedesetak starijih i potrebitih građana

I u 2019. godini u Gradu Lepoglava se nastavlja s provođenjem programa pomoći starijim osobama kojeg Grad Lepoglava realizira u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije, a s kojim je ovih dana potpisan novi ugovor.

Radi se o kontinuiranom višegodišnjem programu kojim Grad u sklopu svoje proaktivne socijalne politike osigurava gerontodomaćicu koja brine o pedesetak naših starijih i potrebitih građana. Nažalost, potreba za ovakvim oblikom pomoći u današnje vrijeme iskrivljenih društvenih vrijednosti sve je izraženija pa će naša dugogodišnja gerontodomaćicaAlica trebati pomoć, odnosno moramo angažirati i osigurati još ovakvih predanih ljudi da se kvaliteta života naših starijih sugrađana zaista poveća – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Kako dodaje zamjenik Kovač, ovaj oblik pomoći mora biti kontinuiran i neovisan o drugim izvorima financiranja koji kad-tad ‘presuše’, a Grad Lepoglava upravo kroz svoj višegodišnji kontinuitet baš pokazuje tu prijeko potrebnu socijalnu komponentu svog razvoja i osigurava održivost skrbi za svoje seniore.

Ugovor je ispred Društva Crvenog križa Varaždinske županije potpisao ravnatelj Nebojša Buđanovac koji je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Gradom Lepoglavom, kazavši pritom kako se rijetko koje jedinice lokalne samouprave toliko dugo i kontinuirano pomagale razvoj vlastite gerontoslužbe kao što je to Grad Lepoglava.

Foto: Grad Lepoglava

 

Tags

Povezani Članci

Close