InfoNašim krajemObrazovanje

GRAD LEPOGLAVA Počela nova školska godina za 588 osnovnoškolaca – 66 ‘prvašića’

U školske je klupe na gradskom području sjelo ukupno 588 učenika, među njima 66 prvašića

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, nova je školska godina 9. rujna počela i u osnovnim školama na području Grada Lepoglave – Lepoglavi, Kamenici i Višnjici te njihovim područnim odjelima, piše gradski portal Lepoglava.hr.

U školske je klupe na gradskom području sjelo ukupno 588 učenika, među njima 66 prvašića.

Budite uporni, marljivi, radišni i crpite sve dobro što vam nose i daruju vaši učitelji jer samo tako možete postići dobre rezultate i stići do uspjeha. Nek’ vam u novoj školskoj godini prijateljstvo, zajedništvo, tolerancija, poštenje i prihvaćanje različitosti budu jednako važni predmeti kao matematika, povijest, kemija, fizika zbog čega ćete postati još bolji ljudi – poručio je ispred Grada Lepoglave osnovnoškolcima na početku školske godine zamjenik gradonačelnik Hrvoje Kovač.

Tom je prigodom najavio i osnivanje dječjeg Gradskog vijeća čime će se osnovnoškolcima omogućiti uključivanje u proces kreiranja javnih politika u Gradu Lepoglavi.

Inače, Grad Lepoglava i ove godine financijski podupire određene školske projekte i programe.

Tako je i ove godine pružio financijsku potporu kod nabavke školskog pribora za učenike prvih razreda, sufinancira prijevoz učenika kao i projekt cjelodnevnog boravka u školi kao i izvannastavne aktivnosti. Na kraju i ove školske godine nagradit će najuspješnije učenike i njihove mentore.

Foto: Lepoglava.hr

Tags

Povezani Članci

Close