Gradovi i OpćineInfo

GRAD LEPOGLAVA Potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave – radovi kreću uskoro

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.007.859,76 kuna s PDV-om

Lepoglava – Uskoro bi trebali započeti radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave u Lepoglavi.
Naime, 4. lipnja potpisan je ugovor o izvođenju navedenih radova koji su putem provedenog natječaja dodijeljeni tvrtki Funda d.o.o. iz Zaprešića.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.007.859,76 kuna s PDV-om, a njima se planira obnoviti vanjska ovojnica zgrade, izvršiti hidroizolacija podruma, zamijeniti dotrajali dijelovi krova, postojeći sustav za grijanje vode zamijeniti novim, izgraditi rampa za lakši pristup zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.
– Ovo je još jedan projekt kojim u Gradu Lepoglavi nastavljamo s povećanjem energetske učinkovitosti koristeći potpore koje ostvarujemo na natječajima raspisanima od strane resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti. Naglasio bih da smo iskoristili sve te natječaje ostvarivši pri tom potpore za brojne gradske projekte iz domene povećanja energetske učinkovitosti – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ispred Grada Lepoglave potpisao ugovor temeljem kojeg će energetski biti obnovljena 80-ak godina stara zgrada gradske uprave.
Istaknuo je pri tom da vjeruje da će tvrtka Funda d.o.o., s obzirom na njene reference, radove izvršiti kvalitetno i u roku. A rok za završetak radova je devet mjeseci od dana uvođenja u posao.
Podsjećamo, Gradu Lepoglavi je kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” odobreno sufinanciranje projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 606.416,70 kuna.

Foto: Grad Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close