Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

GRAD LEPOGLAVA Problem s odvozom smeća pred rješenjem – od ponedjeljka novi režim i raspored odvoza

Sastanak predstavnika grada Lepoglave, IVKOM-a i njegovog većinskog vlasnika – Grada Ivanca održan u petak te je dogovoreno kako će IVKOM sljedećeg tjedna odvoziti otpad iz kućanstava na lepoglavskom gradskom području

Lepoglava – Čini se da se problem oko lepoglavskog smeća polako privodi kraju.

Od gradskih službi primili smo obavijest kojom se građani obavještavaju da će nadolazećeg ponedjeljka, 10. rujna biti poznat novi režim i raspored odvoza smeća i kojim se građani mole za razumijevanje.

Podsjećamo, minulog tjedna smeće iz Lepoglave nije odvoženo, kako su nam tada rekli u Ivkomu stoga što grad nije prihvatio novi Cjenik usluga te time dao zeleno svjetlo za nastavak usluge zbrinjavanja otpada i nakon što je 1. rujna na snagu stupila nova Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom.

Gradonačelnik Škvarić tada je i najavio sastanak na kojem se trebao dogovoriti daljnji način zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Lepoglavi, ali i istaknuo kako IVKOM ne može jednostrano prekinuti izvršenje usluge.

Od gradonačelnika Škvarića saznajemo i kako je sastanak predstavnika grada Lepoglave, IVKOM-a i njegovog većinskog vlasnika – Grada Ivanca održan u petak te je dogovoreno kako će IVKOM sljedećeg tjedna odvoziti otpad iz kućanstava na lepoglavskom gradskom području, no da će se točan dan odvoza tek utvrditi i korisnici će biti o tome obaviješteni putem medija, gradske web stranice i na oglasnim pločama grada Lepoglave.

Dogovoreno je i kako će u Lepoglavi, kao i u ostalim gradovima i općinama gdje komunalni otpad zbrinjava IVKOM, on biti odvožen svakih 14 dana, da će raspored pravodobno biti dostavljen korisnicima, te da će se do 1. studenog 2018. odgoditi primjena novog cjenika.

U međuvremenu će cijene zbrinjavanja komunalnog i biorazgradivog otpada na prijedlog IVKOM-a razmotriti i utvrditi lepoglavsko Gradsko vijeće na svojoj sjednici planiranoj za 20. rujna.

Istovremeno je grad Lepoglava putem svoje web stranice, u cilju upoznavanja javnosti s odredbama Odluke o izmjenama Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Lepoglave te mogućnosti dostave primjedbi, prijedloga i komentara, od kojih će oni zakoniti i stručno utemeljeni biti i prihvaćeni,  otvorio javno savjetovanje sa zainteresiranom javnosti.

Rok za završetak savjetovanja, odnosno dostavu primjedbi, prijedloga i komentara zaključno je do četvrtka 13. rujna  od 12 sati.

Primjedbe se podnose na propisanom obrascu koji se može pronaći na internet stranici lepoglava.hr, a dostavljaju se poštom na gradsku adresu ili mailom na maja.poje@lepoglava.hr.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close