Gradovi i OpćineVijesti

GRAD LEPOGLAVA Projekt SPAHCO – Lepoglavski korak bliže “Zdravom gradu”

SPAHCO je dvogodišnji projekt financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a usmjeren je na razvoj inovativnih ICT alata i metodologije za edukatore odraslih koji bi edukatorima služili u edukaciji roditelja

Lepoglava – Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u Varaždinu je održao stručni skup povodom predstavljanja rezultata projekta „SPAHCO” odnosno “Snažniji roditelji – zdravije zajednice”.

Uz stručne suradnike i djelatnike osnovnih škola s gradskog područja, skupu je kao i lani nazočio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a u okviru inicijative Lepoglava – Zdravi grad.

SPAHCO je dvogodišnji projekt financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a usmjeren je na razvoj inovativnih ICT alata i metodologije za edukatore odraslih koji bi edukatorima služili u edukaciji roditelja, pružajući im alat za rad na području vještina roditeljstva.

Lani smo se u ovo vrijeme informirali o konceptu zdravih zajednica i inicijativi „Zdravi grad“, a nakon ovog predstavljanja rezultata i vrlo ugodnog i motivirajućeg razgovora koji sam vodio sa sudionicima, još sam odlučniji u namjeri da se naša Lepoglava uključi u globalnu mrežu zdravih gradova, ali prvenstveno zdravih zajednica. Prikupljanje podataka u kampanji „Gradovi i općine – Prijatelji djece“ otvorilo nam je dosta pitanja, ali i pozitivnih informacija o zdravlju i aktivnostima koje promiču zdravu zajednicu, zdravu Lepoglavu pa je red da 2019. planiramo u tom smjeru. Zdravlje nema cijenu, a ljudi koji su spremni pomoći ovoj inicijativi i više su nego voljni krenuti u tom pravcu – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

O projektu i rezultatima projekta govorila je Irena Stipešević Rakamarić, doktorica i specijalistica javnog zdravstva predstavivši priručnik za zdravstveni odgoj i zdravstveno odgojne priče koje će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije distribuirati prema dječjim vrtićima i organizirati njihovu provedbu.

Info: Lepoglava.hr

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close