GospodarstvoGradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

GRAD LEPOGLAVA Projektna prijava Tehnološkog centra drvne industrije prošla administrativnu provjeru

Ukupna vrijednost projekta kojim se u Lepoglava planira izgraditi i otvoriti centar kompetencija drvne industrije za podizanje konkurentnosti drvne industrije, ne samo Sjeverozapadne već cijele Hrvatske na globalnom tržištu, je 88.378.921,98 kuna

Lepoglava – Nakon više od godinu dana čekanja, 11. prosinca u Lepoglavu je stigla obavijest Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) da projekt Tehnološkog centra drven industrije u Lepoglavi zadovoljava sve administrativne kriterija Natječaja Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, Poziv KK.01.2.2.03 „Podrška razvoju Centara kompetencija“.

Da se podsjetimo, Tehnološki projekt drvne industrije u Lepoglavi na pozivni je natječaj Ministarstva gospodarstva “Podrška razvoju Centara kompetencija”, na koji su već ranije provedenom selekcijom i odabirom najkvalitetnijih pravo prijave stekla 34 projekta, prijavljen 22. studenog 2017. godine.
Ukupna vrijednost projekta kojim se u Lepoglava planira izgraditi i otvoriti centar kompetencija drvne industrije za podizanje konkurentnosti drvne industrije, ne samo Sjeverozapadne već cijele Hrvatske na globalnom tržištu, je 88.378.921,98 kuna.
Projekt obuhvaća izgradnju novog objekta u Lepoglavi s prostorom za ispitivanje proizvoda tijekom proizvodnog procesa, radionicom za razvoj prototipa s
tehnološkom opremom, konferencijskom dvoranom, demonstracijskim, uredskim i tehničkim prostorima, sušarom ukupnog kapaciteta 60 m³ te skladištima gotovih proizvoda i repromaterijala.
O složenosti projekta svjedoči i sama činjenica da se na informaciju koja je stigla u Lepoglavu čekalo više od godinu dana te je indikativno trajanje cjelokupnog postupka sa 120 dana produženo za dodatnih 300 dana odobrenjem upravljačkog tijela – Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Info/Foto: Grad Lepoglava

Povezani Članci

Close