Gradovi i OpćineInfo

GRAD LEPOGLAVA Sportskim klubovima donirana oprema vrijedna 15.400 kuna

Riječ je o opremi koju je Grad Lepoglava nabavio temeljem iskazanih interesa samih klubova

Gradonačelnik Marijan Škvarić je u nazočnosti predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonka Županića i stručnog savjetnika za sport pri Turističko kulturnom informativnom centru, Kristijana Bizeka predstavnicima četiriju sportskih klubova s gradskog područja uručio sportsku opremu vrijednu 15.400 kuna.
Ovo je još jedna od ciklusa gradske potpore sportu koji je jedan od važnijih čimbenika razvoja Grada Lepoglave. Ujedno, sport je jedan od važnijih promotora našeg grada koji je prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. Istaknuo bih da je ove godine za sport iz gradskog proračuna izdvojeno 60 % više sredstava nego lani. Riječ je o ukupno 805.000 kuna. Pored toga, ove godine krećemo s programom uređenja sportske infrastrukture u okviru kojeg ćemo postojeći travnjak
nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru zamijeniti novim, a nakon toga uredit ćemo i prateće objekte. U planu nam je i izgradnja kuglane. Već ranije, izgradili smo 10-ak malonogometnih igrališta tako da se gotovo na cijelom gradskom području građani mogu baviti sportom – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom svečanosti na kojoj je predstavnicima klubova uručena vrijedna sportska oprema.
Riječ je o opremi koju je Grad Lepoglava nabavio temeljem iskazanih interesa samih klubova.
Nogometnom klubu Lepoglava donirana su tri kompleta sportske opreme odnosno dresovi za tri klupske selekcije, mreže za golove i lopte.
Uz lopte, Ženskom nogometnom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema za prvu selekciju.
I Košarkaškom klubu Lepoglava donirana je sportska oprema odnosno dresovi za jednu klupsku selekciju.
Ženskom odbojkaškom klubu Lepoglava donirana je odbojkaška oprema i to štitnici, zaštita za držače mreže, mreža i semafor.
Prvenstveno zahvaljujući gradonačelniku Marijanu Škvariću povećana su sredstva koja Grad Lepoglava izdvaja za sport. Također, zahvaljujući gradonačelniku nabavljena je i ova oprema koja je nabavljena prema iskazanim potrebama samih klubova. Ovo je dobra godina za lepoglavski sport i na vama sportašima je da je iskoristite, trenirate i omasovite svoje članstvo – poručio je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonko Županić.
Inače, prošle je godine Grad donirao vrijednu sportsku opremu Kuglačkom klubu Lepoglava, Karate klubu Lepoglava te Sportsko-penjačkom klubu Direkt.

Foto: Grad Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Close