Gradovi i OpćineInfo

GRAD LEPOGLAVA Traje druga faza izgradnje parkirališta u Višnjici vrijednoj 869.112 kuna

Projekt se većinom financira proračunskim sredstvima Grada Lepoglave, ali dijelom i uz potporu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U blizini višnjičke župne crkve i trga traje izgradnja parkirališta kojim će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirnog prostora posebno izražen za vrijeme obilježavanja crkvenih svetkovina i održavanja crkvenih obreda.

Riječ je o drugoj fazi izgradnje parkirnog prostora, vrijednoj 869.112 kuna, čijem će završetkom biti stvoreni uvjeti za parkiranje 40-ak automobila.

– Ovim zahvatom Grad Lepoglava rješava dugogodišnji problem nedostatka prostora za parkiranje u blizini župne crkve i vatrogasnog doma u Višnjici. Dio je to planiranog zahvata na uređenje cjelokupnog prostora navedenog trga u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na potpori u realizaciji ovog projekta.

Naime, projekt se većinom financira proračunskim sredstvima Grada Lepoglave, ali dijelom i uz potporu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je prvu fazu izgradnje parkirališta u Višnjici, vrijednosti oko 270.000 kuna, sufinanciralo sa 150.000 kuna, a drugu fazu sa 200.000 kuna.

Tags

Povezani Članci

Close