Gradovi i OpćineInfoKultura

GRAD LEPOGLAVA U nedjelju se biraju članovi 11 gradskih mjesnih odbora

U većini Mjesnih odbora građani će moći birati između kandidata s tri liste

Lepoglava – Ovoga svibnja građani Lepoglave dva puta će na birališta.

Osim što će, zajedno s ostalim Europljanima, 26. svibnja birati svoje zastupnike za Europski parlament, već nadolazeće nedjelje 12. svibnja izaći će na izbore za članove Vijeća lepoglavskih Mjesnih odbora, odnosno na tkz. Mjesne izbore.

Birat će se članovi budućih Vijeća za svih 11 lepoglavskih Mjesnih odbora. Prema objavljenim kandidacijskim listama, u većini Mjesnih odbora građani će moći birati između kandidata s tri liste.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati na izbore u Lepoglavi ovoga puta ide samo sa Hrvatskom strankom umirovljenika kao koalicijskim partnerima, dok njihov donedavni koalicijski partner SDP, ovoga puta na izbore izlazi u predizbornoj koaliciji s Narodnom Strankom – Reformistima te Hrvatskom seljačkom strankom.

Hrvatska demokratska zajednica na mjesne izbore u Lepoglavi izlazi samostalno.

U svakom od 11 lepoglavskih Mjesnih odbora bira se po 7 članova budućega Vijeća Mjesnih odbora i svoje kandidate u svim ima koalicija HNS-HSU.

Koalicija SDP-REFORMISTI-HSS kandidacijsku listu predložila je za 10 mjesnih odbora, odnosno u svima osim sa Donju Višnjicu, dok HDZ nema kandidate za vijeća Mjesnih odbora Kamenica i Purga.

Izbori su u nedjelju 12. svibnja, a birališta će biti otvorena uobičajeno od 7 do 19 sati.

Kandidacijske liste

Tags

Povezani Članci

Close