Gradovi i OpćineInfo

GRAD LEPOGLAVA U tijeku radovi na kapitalnoj investiciji u MO Žarovnica – cesti Antekolovići – Huđi

Ministarstvo graditeljstva za ovaj je projekt Gradu Lepoglavi dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 391.000 kuna

Žarovnica – U tijeku su radovi na uređenju nerazvrstane ceste NC 1-079 u Žarovnici, na dionici Antekolovići – Huđi.

– Prošle smo godine realizirali 1. fazu u okviru koje je izgrađena cestovna odvodnja, a ove će godine biti postavljen novi asfaltni tepih, uređena bankina te će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija.

Uređenjem ove ceste građanima koji žive na ovom području omogućit ćemo nesmetanu komunikaciju što je izuzetno važno znajući koliko je mobilnost danas važna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u društvu predsjednika Mjesnog odbora Žarovnica, Stjepana Vreska obišao radilište.

Obojica su pri tom uputili zahvalu Ministarstvu graditeljstva i ministru Predragu Štromaru na financijskoj potpori ovom projektu vrijednom 923.187 kuna.

Naime, Ministarstvo graditeljstva za ovaj je projekt Gradu Lepoglavi dodijelilo financijsku potporu u iznosu od 391.000 kuna.

Ovo je kapitalni projekt u Mjesnom odboru Žarovnica. Nakon uređenja ove ceste, koja je bila dotrajala i preuska, mještani će imati nesmetan pristup županijskoj cesti – istaknuo je Vresk napomenuvši da ovo nije jedina aktivnost kojom se u ovoj godini, zahvaljujući Gradu Lepoglavi i partnerima – Hrvatskim vodama, Hrvatskoj elektroprivredi i Županijskoj upravi za ceste, komunalnistandard kao i standard života građana na području MO Žarovnica podigao na višu razinu.

Hrvatske vode trenutno završavaju radove na regulaciji potoka Žarovnica, napravljena je rekonstrukcija niskonaponske mreže te je uzduž županijske ceste Grad postavio javnu rasvjetu. Grad je financirao i postavljanje nove rasvjete na malonogometnom igralištu. Očekujemo dovršetakgradnje dionice nogostupa u Žarovnici te planiramo nastavak izgradnje novih metara nogostupa prema područnoj školi – rekao je Vresk zahvalivši se Gradu Lepoglavi i gradonačelniku na razumijevanju potreba građana s područja Mjesnog odbora Žarovnica.

Foto: Grad Lepoglava

Tags

Povezani Članci

Close