GospodarstvoGradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

GRAD LEPOGLAVA Više od 14 milijuna kuna investicija – potpore s državne razine + proračunska sredstva

Zahvaljujući brojnim natječajima resornih ministarstava, na koja je Grad Lepoglava prijavio vlastite projekte i programe, ostvarene su potpore u visini 10 milijuna kuna

Lepoglava – Snažan impuls investicijskom ciklusu u prvoj polovici godine na području Grada Lepoglave dale su brojne potpore koje su u Grad Lepoglavu stigle s državne razine.

Zahvaljujući brojnim natječajima resornih ministarstava, na koja je Grad Lepoglava prijavio vlastite projekte i programe, ostvarene su potpore u visini 10 milijuna kuna.

Pridoda li se tom iznosu i iznos sredstva s kojima će u realizaciji navedenih projekata i programa sudjelovati Grad, riječ je o investicijama vrijednim više od 14 milijuna kuna.

Uz sposobnost i znanje da osmislimo i pripremimo projekte i programe te ih prijavimo na natječaje, važan čimbenik u ostvarivanju potpora je i gradska financijska sposobnost sufinanciranja projekta.

Naime, proteklih nekoliko godina zbog smanjenja gradskog proračuna nismo bili u mogućnosti sufinancirati brojne projekte i programe.

S promjenom zakonskih propisa vezanih za financiranje lokalne i regionalne samouprave, zbog kojih smo proteklih godina ostali bez polovice proračunskih prihoda, došlo je do povećanja proračunskih prihoda što nam je vratilo mogućnost pokretanja brojnih projekata i programa usmjerenih razvoju našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dobivene potpore u velikoj će mjeri biti usmjerene uređenju komunalne infrastrukture.

Naime, dobivena su sredstva za izgradnju i sanaciju lokalnih nerazvrstanih prometnica te sanaciju klizišta kao i za njihovo zimsko održavanje točnije čišćenje.

Najveći iznos potpore ostvaren je za adaptaciju i rekonstrukciju zgrade dječjeg vrtića u Lepoglavi.

Potpore su dobivene i za program edukacije o potrebi i načinu selektiranja otpada te za nabavku spremnika za njegovo odlaganje.

Zahvalio bih svojim suradnicima koji su radili na pripremi projekata – Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave te Projektno-razvojnom uredu Turističko kulturno informativnog centra. Dakako, hvala i ministarstvima koji su prepoznali naše potrebe – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Info: Lepoglava.hr

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close