Gradovi i OpćineInfoSport

GRAD LEPOGLAVA Za razvoj sporta: Milijun i 135 tisuća kuna iz gradskog Proračuna

Najveći dio tih sredstava, odnosno 720.000 kuna Grad Lepoglava dodijelio je Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave s kojom je potpisao ugovor o njihovom korištenju

Jedan od važnijih segmenata razvoja Grada Lepoglave je sport u koji s ciljem stvaranja uvjeta i mogućnosti svim našim građanima za bavljenje sportskim aktivnostima ulažemo značajna sredstva. Ono što je izuzetno važno je da te aktivnosti doprinose poboljšanju zdravlja naših građana. Prepoznala je to i Europska unija koja nam je, upoznata s našim ulaganjima i aktivnostima usmjerenima razvoju sporta, prvima u Hrvatskoj dodijelila prestižnu titulu Europskog grada sporta. I nadalje stvaramo uvjete za bavljenje sportom građanima svih generacija i na svim razinama – na rekreativnoj razini koja svoju kvalitetu potvrđuje na državnim smotrama i natjecateljskoj – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić govoreći o ulaganjima u sport na području Grada Lepoglave.

A ta su ulaganja značajna što se potvrđuje i u 2020. godini u kojoj će Grad Lepoglava za Program javnih potreba u sportu, odnosno razvoj sporta u Gradu Lepoglavi, iz proračuna izdvojiti 1.135.000 kuna, piše Lepoglava.hr.

Najveći dio tih sredstava, odnosno 720.000 kuna Grad Lepoglava dodijelio je Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave s kojom je potpisao ugovor o njihovom korištenju.

Riječ je o sredstvima koje će Zajednica raspodijeliti svojim članicama za pokrivanje troškova natjecanja odnosno za plaćanje kotizacija, registracija, liječničkih pregleda, sudačkih taksi i najam sportskih objekata, zatim za pokrivanje troškova stručnog kadra kao i za održavanje sportskih objekata povjerenih Zajednici na upravljanje.

I u ovoj će godini biti nagrađeni najuspješniji sportski klubovi s područja Grada za što je osigurano 20.000 kuna, a nastavit će se s nabavkom dječjih igrala i održavanjem sportske opreme na gradskom području za što je u okviru Programa javnih potreba u sportu izdvojeno 105.000 kuna.

Za nabavu opreme i strojeva za održavanje sportskih terena, povjerenih na upravljanje i održavanje Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave, osigurava se iznos od 150.000,00 kuna. I u ovoj će godini Grad Lepoglava biti domaćin značajnih sportskih manifestacija.

Uz tradicionalni Zimski otvoreni turnir u malom nogometu, čije će održavanje poduprijeti s 20.000 kuna, Grad Lepoglava će biti glavni pokrovitelj Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu koji će se ove godine, u organizaciji Udruge za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica, održati u Višnjici. Za organizaciju navedenog Festivala u gradskom proračunu osigurano je 120.000 kuna.

– Ne treba zaboraviti da je u protekloj godini izgradnjom sportskog igrališta u Zlogonju završen ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu po mjesnim odborima u kojima je izgrađeno ukupno 11 igrališta te da je u tijeku realizacije projekta uređenja travnatog nogometnog igrališta na Sportskorekreacijskom centru u Lepoglavi. Taj je projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna – dodao je Škvarić.

Realizacija projekta rekonstrukcije velikonogometng travnatog igrališta u Lepoglavi financira se u okviru operacije 7.4.1. “Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova, u ovom slučaju LAG-a Sjeverozapad, unutar podmjere 19.2 “Provedba operacija unutar CLLD strategije”.

Gradu Lepoglavi za navedeni je projekt odobrena maksimalno tražena financijska potpora u iznosu 252.000 kuna o čemu je ugovor s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi , ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao gradonačelnik Škvarić.

Preostala sredstva za realizaciju ovog 450.418,83 kuna vrijednog projekta osigurava Grad Lepoglava.

Tags

Povezani Članci

Close