InfoNašim krajemRekreacijaUdruge

GRAD LEPOGLAVA Zaposleni na javnim radovima svojim radom doprinose izgradnji grada

Novina je da im se u tom periodu neće ukidati socijalna naknada

Grad Lepoglava aktivno se s pokretanjem programa javnih radova uključio u njegovu provedbu te o tada kroz navedeni program zaposlio više od 140 građana.

Riječ je o građanima iz skupine teško zaposlivih građana koji se niz godina nalaze na burzi te svoju egzistenciju osiguravaju kroz socijalnu naknadu.

Nedavno je na javnim radovima, u okviru gradskog programa “Gradim grad – Program inkluzivnih javnih radova u Lepoglavi”, a u suradnji s HZZ-om, zaposleno pet novih radnika koji su raspoređeni na poslove održavanja komunalne infrastrukture i zelenih površina, a ovih dana rade i na pripremi manifestacije Lepoglavski dani.

Ovo je primjer kako se proaktivno socijalna politika može manifestirati kao direktna skrb za same građane. Ujedno, ova mjera pomaže njenim korisnicima da se resocijaliziraju i ponovno vrate na tržište rada. U Gradu Lepoglavi svjedoci smo primjera da su uključeni u javne radove, nakon njihova završetka, pronašli posao što nas izuzetno veseli budući da je to jedna od primarnih stvari zbog koje sudjelujemo u ovom programu – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač.

Grad Lepoglava je za zapošljavanje petero radnika na javnim radovima ostvario potporu u iznosu od 149.178,60 kuna.

Tijekom šest mjeseci, koliko traju ugovori o radu, radnici će primati minimalnu plaću.

Novina je da im se u tom periodu neće ukidati socijalna naknada.

Već sam dugi niz godina na burzi. Posao sam tražio, ali ga nije bilo. Sad sam zaposlen u Gradu i jako sam zadovoljan – otkrio je Goran Botković, jedan od petero radnika zaposlenih na javnim radovima u Gradu Lepoglavi.

To što je naš Grad uređen, možemo zahvaliti i ovim ljudima koji marljivo rade i potvrđuju da zavrjeđuju priliku raditi i sami zarađivati za svoju egzistenciju – zaključio je Kovač.

Info: Grad Lepoglava

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani Članci

Close