IzdvojenoKulturaVijesti

“Grad i ljudi” – fotografije pričaju ivanečku povijest

Ivanec – U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Gustav Krklec“ Ivanec održano je predavanje „Grad i ljudi“ koje su zajedno organizirali Gradska knjižnica, Ivanečki klub kolekcionara i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec pod vodstvom dr. sc. Suzane Jagić.

Grad i ljudi“ naziv je priče koja je pokrenuta u svrhu očuvanja ivanečke povijesti, a paralelno i upoznavanja učenika s njenom važnošću. Kroz školsku godinu nekoliko učiteljica sakupljalo je s učenicima trećih, sedmih i osmih razreda različite materijale, dokumente i predmete te ih izložilo u ivanečkoj Osnovnoj školi.

grad-i-ljudi16-2

Fotografije koje su bile svrha ovog predavanja, digitalizirane su i putem prezentacije pokazane građanima koji su se okupili na predavanju. Pokazan je veliki broj fotografija iz obiteljskih zbirki, a izazvale su različite reakcije među prisutnima. Stariji su na slikama prepoznavali prijatelje, obitelj i mjesta na kojima su proveli mladost, dok su se mlađi upoznali s Ivancem kakav je nekad bio.

grad-i-ljudi16-3

Po dvosatnom predavanju druženje je nastavljeno uz domjenak, a nazočni su pozvani da pregledaju fotografije svojih predaka i ustupe ih Osnovnoj školi kako bi bile digitalizirane i bile sačuvane za buduće naraštaje.

Povezani Članci

Close